Home » Natură » Schimbările climatice afectează copiii chiar înainte ca aceștia să se nască

Schimbările climatice afectează copiii chiar înainte ca aceștia să se nască

Publicat: 23.06.2022

Cercetătorii de la Universitatea Columbia și de la Universitatea Stanford, ambele din SUA, au descoperit că poluarea aerului și schimbările climatice afectează copiii.

În lucrarea lor, publicată în New England Journal of Medicine, Frederica Perera și dr. Kari Nadeau subliniază riscurile crescute aduse de poluare și de schimbările climatice pentru copii dinainte ca aceștia să se nască și până la vârsta adultă.

Schimbările climatice afectează pe toată lumea. Dar, din păcate, îi afectează pe unii mai mult decât pe alții. Oceanele în creștere, de exemplu, inundă națiunile insulare. Iar celor cu venituri limitate le este mai greu să supraviețuiască evenimentelor meteorologice extreme, cum ar fi valurile de căldură.

Schimbările climatice afectează copiii mai mult decât pe adulți

În acest nou studiu, cercetătorii au găsit dovezi că poluarea și schimbările climatice afectează copiii mai mult decât pe adulți. Oamenii de știință au observat că, deoarece corpurile copiilor sunt mai mici și încă în creștere, la fel ca mintea, cei mici sunt mai afectați de condițiile de mediu, în special de poluanți și de căldură.

Pentru a înțelege mai bine modul în care poluarea și schimbările climatice îi afectează pe copii, cercetătorii au studiat lucrări de cercetare care descriu impactul pe care poluarea și schimbările climatice le pot avea asupra celor mici.

Oamenii de știință au descoperit ceea ce ei descriu drept vătămare directă, de exemplu plămâni afectați și o reducere a abilităților intelectuale. În plus, ei notează că copiii de astăzi vor trebui să se confrunte cu schimbări climatice care nu au avut loc încă, scrie Medical Xpress.

Probleme legate de sarcină

În lucrare, cercetătorii notează că mamele care respiră aer poluat în timpul sarcinii afectează copiii chiar înainte ca aceștia să se nască. Studiile anterioare au arătat că acest lucru poate duce la o greutate mică la naștere, la nașteri timpurii și, de asemenea, la nașteri de copii morți.

Unele cercetări au arătat, de asemenea, o legătură cu dezvoltarea de inflamații mai târziu în viață. Și, din păcate, unele cercetări au arătat că substanțele chimice din aer și alte tipuri de poluare pot provoca malformații congenitale, inclusiv probleme cu dezvoltarea creierului.

Alimente mai proaste și mai multe războaie

Cercetătorii au descoperit că schimbările climatice au ca rezultat o producție de alimente mai puțin hrănitoare și, în general, mai puține alimente pentru oamenii din unele părți ale lumii. Ei au descoperit, de asemenea, că schimbările climatice fac din lume un loc mai periculos pentru copii, cu mai multe uragane, taifunuri, tornade, valuri de căldură și inundații care fac mai dificilă supraviețuirea copiilor până la vârsta adultă.

Oamenii de știință se așteaptă ca schimbările climatice să ducă la mai multe războaie și alte tipuri de traume, cum ar fi abuzul din partea adulților, pe măsură ce cresc tensiunile de la domiciliu și incidența bolilor. Ei sugerează că unele entități, cum ar fi cele care îngrijesc copii, ar putea avea nevoie de o modificare a practicilor pentru a aborda mai adecvat problemele de sănătate ale copiilor acum și în viitor.

Vă recomandăm să citiți și:

„Ghețarul Apocalipsei” din Antarctica se topește din ce în ce mai rapid

Chiar și peștii urâți au nevoie de eforturile noastre de conservare. Iată de ce!

Gunoaiele de pe fundul oceanelor ar putea fi colectate în viitor de roboți

Moartea liliecilor în turbinele eoliene poate avea consecințe de amploare

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase