Home » Natură » De la ce vin denumirile de Arctica și Antarctica? Răspunsul vă va amuza!

De la ce vin denumirile de Arctica și Antarctica? Răspunsul vă va amuza!

Publicat: 12.02.2024

La fel ca în cazul „otrăvitor versus veninos”, mulți oameni nu știu exact ce înseamnă Arctica și Antarctica. Dar pentru ultimul exemplu, există o modalitate foarte simplă de a vă aminti ce înseamnă fiecare, iar aceasta este ascunsă chiar în nume.

Unii oameni își amintesc diferența dintre Arctica și Antarctica în funcție de animalele care trăiesc acolo.

Urșii polari trăiesc în Arctica, în emisfera nordică, în timp ce pinguinii trăiesc în Antarctica, în emisfera sudică. Atât timp cât vă puteți aminti imaginile înduioșătoare cu urși polari agățați de gheața care se micșorează, acest lucru v-ar putea ajuta să vă amintiți că urșii polari trăiesc în Arctica, un ocean acoperit de gheață și înconjurat de uscat (nu există masă continentală la Polul Nord); spre deosebire de Antarctica, care este un continent acoperit de un ghețar continental.

Ce înseamnă Arctica și Antarctica?

Există chiar și o modalitate mai ușoară decât aceasta. Cuvântul „Arctic” derivă din „Arktos”, cuvântul grecesc pentru „urs”. Având această nouă informație în minte, veți realiza că prefixul „Anti-” înseamnă „opus”, definind practic un întreg continent prin absența urșilor, notează IFLScience.

Cu toate că acest nume ar putea face referire la urșii reali din Arctica, cel mai probabil se bazează pe constelația Ursa Mare (sau Carul Mare), cea mai mare constelație de pe cerul nordic.

Așadar, dacă vedeți un urs, fie el pe jos sau pe cer, veți ști că vă aflați în Arctica. Iar dacă vă simțiți profund dezamăgiți de absența urșilor, probabil vă aflați în Antarctica.

Vă recomandăm să citiți și:

„Semnele vitale” ale Pământului, mai proaste ca niciodată în istoria omenirii. „Din păcate, timpul s-a scurs…”

Uraganele din Atlantic devin mai puternice mai repede decât acum 40 de ani

Nivelul de dioxid de carbon din lume, la un pas de nou record

Aproape jumătate din gheața din Antarctica s-a topit din cauza schimbărilor climatice

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase