Home » Natură » Test de cultură generală. Câte grade sunt pe Everest?

Test de cultură generală. Câte grade sunt pe Everest?

Publicat: 08.02.2024

Vă întrebați câte grade sunt pe Everest? Vremea și climatul de pe Muntele Everest sunt extrem de variate. Iată cum!

Câte grade sunt pe Everest? Temperaturile de vârf nu depășesc niciodată punctul de îngheț și în ianuarie pot scădea până la -60°C. Cu toate acestea, cel mai mare obstacol cu care se confruntă alpiniștii sunt vânturile cu forța unui uragan și senzația de frig cauzată de vânt.

Atunci când curentul de aer se deplasează spre sud în timpul iernii, pot apărea vânturi cu forță de uragan care ating sau depășesc 285 km/h. Aceste vânturi se atenuează în luna mai, iar majoritatea alpiniștilor încearcă să atingă vârful în această scurtă fereastră de timp.

Himalaya găzduiește a treia cea mai mare concentrație de gheață de pe planetă, după regiunile polare, fiind adesea numită al treilea pol al Pământului.

Câte grade sunt pe Everest și cum arată anotimpurile de acolo?

Muntele Everest se află la 28° nord de ecuator și este supus unui model sezonier tipic din emisfera nordică. Se află la marginea influenței Musonului Indian, care aduce umiditate și nori între iunie și septembrie. Lunile reci sunt decembrie/ianuarie, iar cel mai bun moment pentru drumeții este între cele două sezoane, în martie-mai și octombrie-noiembrie, când clima este moderată, potrivit Himalayan Wonders.

Vremea de iarnă pe Everest: vremea de iarnă (noiembrie-februarie) este dominată de migrația spre sud a curentului de aer din emisfera nordică, care aduce vânturi puternice, temperaturi scăzute și uneori căderi de zăpadă abundente. Iarna poate fi un moment excelent pentru drumeții, deoarece mulți oameni încearcă să evite frigul. Temperaturile zilnice sunt confortabile, iar cerul este în general senin, deși poate deveni foarte rece noaptea.

Vremea de primăvară (pre-muson): din martie și până la debutul musonului este unul dintre cele mai potrivite momente pentru drumeții. Ploile sunt rare, iar temperaturile zilnice sunt relativ plăcute. Mulți drumeți și alpiniști ies în tricouri.

Vremea de toamnă pe Everest

Sezonul Musonic pe Everest: vremea de vară (iunie-septembrie) este influențată de Musonul Indian, care aduce ploi frecvente și zile înnorate. Norii și ploile acoperă în general vârfurile, astfel că nu este momentul potrivit pentru vizite.

Vremea de toamnă (post-muson): Sezonul de toamnă, de la sfârșitul musonului până când temperaturile scad în decembrie, este un moment excelent pentru drumeții, cu zile în general senine și temperaturi confortabile.

Nu sunt recomandate călătoriile în regiune între iunie și septembrie, odată ce se instalează musonul, deoarece în general cerul este înnorat și ploile acoperă vârfurile, iar muntele abia se poate vedea.

Vă recomandăm să citiți și:

Lumea a depășit pragul cheie de încălzire pentru un număr record de zile

Au fost găsite microplastice într-o peșteră izolată timp de 30 de ani

Test de cultură generală. De unde vine 50% din oxigenul de pe Pământ?

Cercetătorii au găsit microplastice în nori

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase