Prima pagină Stiinta

VIDEO. În timp ce unele ţări au mari probleme de infrastructură, în Australia a intrat în uz primul tren complet autonom din lume

Alexandru Voiculescu 10.06.2017 | ● Vizualizări: 4236

Compania minieră Rio Tinto a creat primul tren autonom, care va străbate o porţiune din vestul Australiei, prima călătorie, pe o distanţă de 100 de kilometri, fiind încununată cu succes.

„Compania Rio Tinto este onorată să fie liderul inovaţiei şi a tehnologiei autonome în industria mineritului, care va oferi avantaje competitive pe măsură ce construim minele viitorului”, a precizat Chris Salisbury, oficial al companiei.

„Noi roluri sunt create pentru a administra operaţiunile viitoare şi ne pregătim forţa de muncă pentru noi sarcini pentru a ne asigura că rămân parte din industria noastră”, adaugă acesta.

 Trenul este localizat în regiunea Pilbara din vestul Australiei, unde compania exploatează o mină de fier, şi reprezintă primul pas în demersul companiei de a crea o reţea de trenuri autonome, scrie Science Alert.

Rio Tinto speră să aibă această reţea până la sfârşitul anului 2018, dar până atunci trebuie să dispună de cadrul legislativ necesar şi aprobările oficialităţilor australiene.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O scurtă istorie a trenului. Cum a devenit acesta unul dintre cele mai folosite mijloace de transport din lume - FOTO

Care sunt cele mai populare trenuri din lume? Oamenii aşteaptă şi luni de zile pentru a călători cu ele

Trenul cu levitaţie magnetică - vehiculul care a revoluţionat transportul pe calea ferată - FOTO+VIDEO

Chinezii doresc să creeze un tren mai rapid decât sistemul Hyperloop a lui Elon Musk

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI