Home » Știință » Caz medical rar în Statele Unite: de ce rinichiul unei femei a început să se deplaseze

Caz medical rar în Statele Unite: de ce rinichiul unei femei a început să se deplaseze

Caz medical rar în Statele Unite: de ce rinichiul unei femei a început să se deplaseze
Publicat: 24.04.2018
O femeie de 28 de ani din Michigan, Statele Unite, a fost victima unui caz medical rar în care rinichiul său drept se mişca, simţind, aşa cum a precizat doctorii, „ca o minge care se mişcă în ea” atunci când se ridica.

Timp de aproape şase ani, femeia a trecut prin dureri abdominale severe pe partea dreaptă şi se simţea mai intens atunci când stătea în picioare, scrie Live Science.

Un rinichi plutitor sau nefroptoza rinichiului este o condiţie în care organul cade în pelvis atunci când o persoană stă ridicată. În cazul femeii, rinichiul drept a căzut mai mult de şase centimetri, ceea ce înseamnă o distanţă echivalentă cu două vertebre.

Motivul condiţiei este grăsimea corporală, sau mai degrabă, lipsa ei. În mod normal, rinichii au grăsime în jurul lor pentru susţinere, dar câteodată, în special la femeile slabe, nu există suficientă grăsime care să ţină rinichii în loc.

Din cauza acestei mişcări, uretra este îndoită, iar urina se deplasează înapoi în rinichi, ceea ce face ca rinichiul să se umfle, cauzând dureri.

„Rinichiul plutitor este dificil de diagnosticat”, a precizat Akshay Stood, medicul de la Henry Ford Hospital din Detroit, care a tratat pacienta. La tomografie, rinichiul ar părea în poziţie normală, întrucât pacientul stă culcat. De asemenea, în cazul pacientei, durerile s-au diminuat în timpul sarcinii, pentru că uterul mai mare a oferit susţinere pentru organul mişcător.

Pentru a trata condiţia şi a elimina durerea, doctorii au trebuit să intervină chirurgical. Procedura implica mici incizii în abdomen şi realizarea de copci în capsula rinichiului, care îl acoperă, lipindu-le de „peretele” corpului. Astfel, rinichiul va rămâne în loc chiar şi atunci când femeia va sta în picioare. De la operaţie, femeia nu a mai avut dureri şi nu a mai simţit mişcări ale rinichiului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Caz medical rar şi înfricoşător în Statele Unite: un bărbat a crezut că are o simplă băşică, dar acum are piciorul amputat şi a fost foarte aproape să-şi piardă viaţa

Caz medical înfricoşător: un şurub a perforat creierul unui băiat de 13 ani. ”Cred că un milimetru a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte la acest copil”

Un caz medical unic arată pericolele ardeilor iuţi: un bărbat a ajuns la spital după ce a consumat cel mai picant ardei iute din lume

Caz extrem de rar care a şocat lumea medicală prin ciudăţenia lui: rectul unui om a căzut atunci când se afla la toaletă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase