Home » Știință » Specialiştii au descoperit o proteină cu un rol important în pierderea grăsimii corporale

Specialiştii au descoperit o proteină cu un rol important în pierderea grăsimii corporale

Specialiştii au descoperit o proteină cu un rol important în pierderea grăsimii corporale
Publicat: 03.11.2018
Specialiştii în cancer din cadrul Universităţii Georgetown din SUA au realizat o descoperire uimitoare în timp ce analizau rolul unei proteine specifice în cazul tumorilor.

Ei au descoperit că proteina FGFBP3 (sau BP3) este un regulator puternic al metabolismului ce a ajutat şoarecii obezi de laborator să piardă o treime din cantitatea de grăsime. Conform AJC, studiul sugerează că BP3 ar putea deveni o nouă terapie pentru cei ce suferă de afecţiuni metabolice, precum diabet de tip II sau steatoză hepatică. 

Conform Centrului Medical din Georgetown, proteina BP3 face parte din familia fibroblastelor ce sunt implicate în reglarea celulelor, vindecarea rănilor şi provocarea răspunsului la rănire. Aceste proteine se regăsesc în diferite organisme, inclusiv la oameni. „BP1, 2 şi 3 sunt proteine ce se leagă de proteinele FGF şi creează activitatea lor din corp”, a declarat cercetătorul Anton Wellstein, ce a studiat anterior gena BP1 din cauza existenţei sale într-un număr crescut în diferite forme de cancer

În cadrul cercetării, Wellstein a descoperit că BP3 creează legături cu trei tipuri de proteine FGF (FGF19, FGF21 şi FGF23) toate implicate în controlul metabolismului. „BP3 creşte activitatea de metabolizare a carbohidraţilor şi lipidelor. Atunci când metabolismul este accelerat, zahărul din sânge şi grăsimile procesate în ficat sunt utilizate pentru crearea energiei, nefiind stocate”, a declarat Wellstein. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase