Home » Știință » Veganii care ridică greutăți pot avea oase mai puternice decât cei care fac alte exerciții

Veganii care ridică greutăți pot avea oase mai puternice decât cei care fac alte exerciții

Publicat: 07.08.2022

Veganii care ridică greutăți, spre deosebire de cei care practică alte forme de exerciții, cum ar fi ciclismul sau înotul, pot avea oase mai puternice.

O cercetare despre acest subiect a fost publicată în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Aproximativ 6% din populația Statelor Unite este vegană. Cercetări recente arată că o dietă pe bază de plante poate fi asociată cu o densitate minerală osoasă mai mică și un risc crescut de fracturi.

Veganii care ridică greutăți sunt mai feriți de probleme ale oaselor

„Veganismul este o tendință globală; un număr tot mai mare de oameni din întreaga lume aderă la o dietă pe bază de plante”, a spus medicul Christian Muschitz, de la Spitalul St. Vincent din Viena și de la Universitatea de Medicină din Viena, Austria.

„Studiul nostru a arătat că antrenamentul de rezistență compensează structura osoasă redusă la persoanele vegane în comparație cu cele omnivore”, spune specialistul, citat de Eurek Alert.

Veganii ar trebui să se antreneze în mod regulat

Autorii au comparat datele de la 43 de bărbați și femei care au urmat o dietă pe bază de plante timp de cel puțin cinci ani și 45 de bărbați și femei care au urmat o dietă omnivoră timp de cel puțin cinci ani. Omnivorii mănâncă atât carne, cât și alimente pe bază de plante.

Cercetătorii au descoperit că veganii care ridică greutăți cel puțin o dată pe săptămână aveau oase mai puternice față de cei care nu ridicau greutăți. De asemenea, oamenii de știință au descoperit că veganii și omnivorii care s-au angajat în antrenamente de rezistență aveau o structură osoasă similară.

„Oamenii care aderă la un stil de viață vegan ar trebui să efectueze antrenamente de rezistență în mod regulat pentru a-și păstra rezistența osoasă”, a spus Muschitz.

Vă recomandăm să citiți și:

Cât de adevărate sunt datele de expirare de pe ambalajele alimentelor?

Dieta cu banane verzi te-ar putea feri de cancer? Da, în unele situații!

Bananele și somonul ajută la diminuarea efectelor nocive ale sării în dieta femeilor

Hidratarea eliberează dopamină în creier, arată un studiu pe șoareci

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase