Home » Știință » Dieta cu ceai negru ar putea reduce mortalitatea. Ce au descoperit cercetătorii?

Dieta cu ceai negru ar putea reduce mortalitatea. Ce au descoperit cercetătorii?

Publicat: 02.09.2022

Conform unui studiu amplu, ceaiul poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, iar persoanele care urmează dieta cu ceai negru ar putea avea chiar mai multe șanse de a trăi mai mult decât alte persoane.

Ceaiul conține substanțe utile cunoscute pentru faptul că reduc inflamația. Studiile anterioare din China și Japonia, unde este popular ceaiul verde, au sugerat beneficii pentru sănătate. Noul studiu extinde vestea bună la dieta cu ceai negru.

Oamenii de știință de la Institutul Național al Cancerului din SUA au întrebat despre obiceiurile cu privire la ceai ale aproximativ jumătate de milion de adulți din Regatul Unit, apoi i-au urmărit timp de până la 14 ani. Cercetătorii au ajustat pentru factorii de risc precum sănătatea, factorul socioeconomic, fumatul, consumul de alcool, dieta, vârsta, rasa și sexul.

Ce beneficii are dieta cu ceai negru?

Consumul mai mare de ceai (două sau mai multe cești pe zi) a fost asociat cu un mic beneficiu: un risc de deces cu 9%-13% mai mic față de persoanele care nu consumă ceai. Temperatura ceaiului și adăugarea de lapte sau zahăr nu au schimbat rezultatele.

Studiul, publicat în Annals of Internal Medicine, a constatat că asocierea s-a susținut în cazul deceselor cauzate de boli de inimă, dar nu a existat o tendință clară pentru decesele cauzate de cancer. Cercetătorii nu erau siguri de ce, dar este posibil să nu fi existat suficiente decese cauzate de cancer pentru ca vreun efect să apară, a spus Maki Inoue-Choi, care a condus studiul.

Nu se știe exact ce anume îi face pe consumatorii de ceai mai sănătoși

Un astfel de studiu, bazat pe observarea obiceiurilor și sănătății oamenilor, nu poate spune care este cauza și care este efectul.

„Studii observaționale ca acesta ridică întotdeauna întrebarea: există alte detalii despre băutorii de ceai care îi fac mai sănătoși?”, a spus Marion Nestle, profesor de studii alimentare la Universitatea din New York.

„Îmi place ceaiul. Este minunat să-l bei. Dar o interpretare prudentă este întotdeauna o idee bună”, spune Nestle.

Nu există suficiente dovezi care să sugereze schimbarea obiceiurilor cu privire la ceai, a spus Inoue-Choi, potrivit Medical Xpress.

„Dacă beți deja o ceașcă pe zi, cred că este bine. Bucurați-vă de ceaiul vostru!”, a spus ea.

Vă recomandăm să citiți și:

Copiii născuți în apropierea zonelor în care se practică fracturarea hidraulică, mai predispuși la leucemie

Legătura dintre pesticide și cancerul tiroidian, în zonele centrale din California

Un studiu estimează că peste 5,5 milioane de americani folosesc substanțe halucinogene

O reușită extraordinară. Medicii au schimbat cu succes grupa de sânge de la trei organe umane

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase