Home » Știință » Test de cultură generală. Ficatul cărui animal este toxic pentru oameni?

Test de cultură generală. Ficatul cărui animal este toxic pentru oameni?

Foto: Shutterstock
Publicat: 02.01.2024

V-ați întrebat vreodată ficatul cărui animal este toxic pentru oameni? Din fericire, consumul accidental al acestui animal este foarte improbabil.

Ficatul cărui animal este toxic pentru oameni? Ficatul unui urs polar poate conține suficientă vitamina A pentru a ucide un om.

Ca multe alte lucruri, vitamina A poate fi toxică în doze mari. Vitamina A se acumulează în grăsimi, iar urșii polari au o dietă bogată în grăsimi, astfel încât cantitatea de vitamina A din corpul lor este mult peste cea a unui om, conform Britannica.

Ficatul cărui animal este toxic pentru oameni?

Uneori, culoarea unui aliment poate indica substanțele nutritive pe care le conține acesta. Consumul de fructe și de legume de diferite culori crește varietatea de vitamine pe care le obțineți din dieta voastră. Fructele și legumele, în special cele roșii, portocalii și galbene, sunt surse excelente de vitamina A și carotenoizi.

Vitamina A este concentrată cel mai mult în ficatul și în uleiurile de pește. Laptele, brânza și iaurtul au multe beneficii pentru sănătate, inclusiv calciu și proteine. Acestea sunt, de asemenea, bogate în vitamine solubile în grăsimi, incluzând și vitamina A.

Surse naturale de vitamina A

Ouăle, în special gălbenușurile de ou, sunt o altă sursă excelentă de vitamina A, potrivit Healthdirect.

Produsele lactate cu conținut ridicat de grăsimi sunt o bună sursă de vitamina A. Cu toate acestea, Ghidurile Dietetice Australiene afirmă că alegerea variantelor cu conținut ridicat de grăsimi poate crește conținutul de grăsimi saturate și energia (kilojoule) oferite de o dietă.

Vă recomandăm să citiți și:

Cercetătorii, alarmați după ce au testat caviarul și icrele vândute în România, Bulgaria, Serbia și Ucraina

Un studiu descoperă un dezavantaj surprinzător al exercițiilor fizice

Creierul copiilor este modelat de timpul petrecut pe dispozitive digitale, arată studiile

Un studiu arată că magicienii sunt mai puțin predispuși la tulburări mintale

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase