Prima pagină Timp Liber

Hot sites (aprilie)

Redactia Descopera.ro | 04.04.2007 | ● Vizualizări: 264

Vrei sa gatesti intr-un mod extraordinar, sa fii la curent cu cele mai noi inventii tehnologice sau sa iti perfectionezi si sa iti dezvolti talentul de designer? Fa-o online!

The Chow Must Go On
www.chow.com este unul dintre multele site-uri cu teme culinare care au impanzit net-ul precum ciupercile. Daca ar fi sa incercam o evaluare, pe o scara care merge de la trufe (nota maxima) la ciupercile chinezesti de conserva (zero), Chow s-ar afla undeva foarte sus. In primul rand pen­tru ca ofera retete neobisnuite si pro­vocatoare, care stiu sa-ti cheme la lucru, masiv si neiertator, papilele. In al doilea rand pentru ca tehnologia de preparare nu este fuserita: nici un pas n-a fost eludat, cantitatile sunt furnizate cu exactitate, iar metodele de mixologie (mitologia ames­te­carii ingredientelor) sunt infatisate in exasperanta lor complexitate.

Mereu la zi
Daca m-ar intreba cineva de ce consider www.gizmodo.com unul dintre cele mai izbutite site-uri ale momentului dedicate gad­get-urilor, as raspunde, fara ezitare: pentru ca „blogheaza“ in vreo noua limbi toate noutatile, in functie de tara sau de regiune. Este vorba, prin urmare, de gadget-uri pe care doritorii (din pacate nu si cei romani, inca) le pot achizitiona din magazinele patriei lor. Weblog-urile sunt updatate frecvent, asa incat amatorii de inventii tehnologice, atat frumoase, cat si nebunesti, se pot oricand fali ca stau in randul intai si ca prietenii ori colegii lor vor ajunge mult mai tarziu decat ei in posesia consolelor, smart­pho­ne-urilor, laptop-urilor, filmelor, articolelor de entertainement si masinariilor cele mai haioase si mai destepte din lume.  

Culorile din varful mouse-ului
Cum altfel decat genial poate sa arate un site dedicat trucurilor grafice? www.phong.com/index.php este un tutorial online pentru crearea unor imagini in Adobe Photoshop, care nu numai ca te face sa te simti ca un Houdini al graficii pe computer, dar, in plus, iti ofera si senzatia ca te afli intr-un splendid tablou vivant, unde esti si actor, si spectator in acelasi timp. Pentru ucenicii intr-ale design-ului, dar si pentru vulpile batrane, site-ul este un izvor racoros de raspunsuri la intrebari nerostite.

Tag-uri: gizmodo | chow | phong | mancare | design | gadget