Home » Natură » Fenomen bizar în natură: mai mulţi peşti masculi au început să depună icre

Fenomen bizar în natură: mai mulţi peşti masculi au început să depună icre

Fenomen bizar în natură: mai mulţi peşti masculi au început să depună icre
Publicat: 09.07.2017
Există anumite obiecte pe care nu ar trebui să le aruncăm niciodată în toaletă. Un studiu recent a descoperit că aruncarea în toaletă a contraceptivelor şi a altor obiecte chimice au provocat o mutaţie a sexului peştilor masculi.

În urma testelor, experţii au descoperit că o cincime dintre peştii de sex masculin  sunt transexuali sau intersexuali, având caracteristici fizice atât masculine, cât şi feminine, informează IFL Science. 

Testele realizate asupra a 50 de zone din Marea Britanie, realizate de profesorul Charles Tyler, au confirmat transexualitatea peştilor. Unii dintre ei chiar depunând icre. În cazul altor peşti, cantitatea de spermă a scăzut dramatic, fiind mult mai puţin agresivi şi competitivi atunci când încercau să se împerecheze. 

Unele dintre cele mai utilizate pastile contraceptive pentru femei conţin hormonii estrogen şi progesteron. Experţii sugerează că fenomenul se produce fie din cauza eliberării cantităţii de chimicale prin urină sau aruncarea produsului în toaletă.  Printre alte produse care produc schimbări fizice ale peştilor se numără şi cele de curăţare, cosmeticele sau plasticul.

,,Utilizând peşti transgenici special creaţi pentru a putea observa, în timp real, răspunsurile la aceste substanţe chimice asupra corpurilor lor, am demonstrat că estrogenii care se găsesc în unele materiale plastice afectează valvele din inimă,” a declarat profesorul Charles Tyler

Un alt medicament, antidepresivele, schimbă comportamentul peştilor în moduri ciudate. Aceste medicamente ,,reduc abilitatea peştilor chiar şi în cazul confruntării cu un prădător”. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase