Home » Istorie » Jaf de peste 1 milion de lire sterline la reședința Ducilor de Norfolk. Obiecte „de neînlocuit” au fost furate

Jaf de peste 1 milion de lire sterline la reședința Ducilor de Norfolk. Obiecte „de neînlocuit” au fost furate

Jaf de peste 1 milion de lire sterline la reședința Ducilor de Norfolk. Obiecte „de neînlocuit” au fost furate
Rozariul purtat de Regina Maria a Scoției la execuția sa. Sursa foto: Castelul Arundel/ Poliția din Sussex
Publicat: 25.05.2021

Un set de mărgele „de neînlocuit” purtat de Maria Stuart, regină a Scoției între 1542 și 1567, la execuția sa din 1587, se numără printre artefactele istorice de peste 1 milion de lire sterline care au fost furate de la Castelul Arundel.

Alte obiecte furate de la Castelul Arundel din West Sussex, Anglia, reședința Ducilor de Norfolk și strămoșilor acestora de peste 850 de ani, includ artefacte din aur și argint. Obiectele au fost furate din diferite vitrine din secțiunile castelului accesibile publicului.

Personalul a fost alertat în privința jafului vineri, 21 mai, în jurul orei locale 22:30 (ora Angliei), după ce o alarmă a fost activată și poliția a fost chemată la fața locului.

Totodată, în apropiere de castel a fost găsită și o mașină abandonată despre care forțele de ordine bănuiesc că ar fi fost implicată în jaf, potrivit The Guardian.

Diverse obiecte cu semnificație istorică au fost furate

„Polițiștii sunt în căutarea tâlharilor care au intrat prin efracție în Castelul Arundel și au furat obiecte din aur și argint de peste 1 milion de lire sterline”, a precizat un purtător de cuvânt al forțelor de ordine din Sussex.

„Diverse obiecte cu semnificație istorică au fost furate. Printre acestea se numără rozariul cu mărgele din aur purtat de Regina Maria a Scoției la execuția sa din 1587, numeroase cupe de încoronare, precum și alte artefacte din aur și argint”, au adăugat forțele de ordine.

Rozariul este „de neînlocuit” pentru că face parte din patrimoniul național

Deși rozariul are o însemnătate redusă ca metal, obiectul este „de neînlocuit” pentru că face parte din patrimoniul național.

Un purtător de cuvânt al Administratorilor Castelului Arundel a explicat că „obiectele furate au valoare monetară semnificativă, însă, fiindcă fac parte din colecția de artefacte unice ale Ducilor de Norfolk, acestea au o importanță istorică de neprețuit”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O copie a operei „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, descoperită într-un apartament din Napoli

Un tezaur impresionant de artefacte furate, descoperit în urma raziilor desfășurate în Israel

Ce au găsit polițiștii în locuința unuia dintre cei mai mari tâlhari de artefacte arheologice din istoria europeană

Mască din foiță de aur, printre cele peste 500 de artefacte descoperite la un sit arheologic din China

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase