Home » Cultură » Test de cultură generală. Ce înseamnă IPA de pe etichetele de bere?

Test de cultură generală. Ce înseamnă IPA de pe etichetele de bere?

Publicat: 04.08.2022

Cu toții am văzut acest lucru scris pe etichetele de bere, dar ce înseamnă IPA? Înainte de a intra în detalii, trebuie să știi că acesta este un tip de bere.

Așadar, ce înseamnă IPA? Cele trei inițiale vin de la „India Pale Ale”, acesta fiind un tip popular de bere în România.

IPA face parte din categoria Pale Ale, având însă o concentrație mai mare de hamei, ceea ce îi dă un gust mai complex și, bineînțeles, mai amar față de o bere „ale” normală, se arată pe Universitatea de Bere.

Ce înseamnă IPA, mai exact?

Există o istorie în spatele acestui nume, care merge înapoi în timp până la Imperiul Britanic și coloniile sale, însă IPA de astăzi a evoluat într-un mod unic și nu poate fi comparată cu originea sa istorică, scrie Stone Brewing.

IPA a fost creată în secolul al XVIII-lea de către berarii englezi care au început să o exporte în India. Berea cu o concentrație alcoolică mai mare, cu mai mult hamei, era mai potrivită pentru călătorii lungi și pentru depozitare pe termen lung, însă IPA-urile din prezent sunt cel mai bine savurate proaspete, reci și nu dintr-un butoi de stejar care a fost pe o corabie pentru foarte mult timp.

În general, IPA-urile americane moderne tind să aibă în jur de 6-7% concentrație alcoolică. Dar totul ține de variații. Au existat chiar și IPA-uri care nu sunt deloc „palide”.

Curiozități despre IPA

Amăreala acestui tip de bere variază de obicei între 40 și 100 IBU (International Bittering Units). De exemplu, Heineken are un IBU de 23, scrie Universitatea de Bere.

Complexitatea acestei beri este dată de soiul de hamei folosit, iar gustul poate varia de la rășină de brad la fructe exotice.

Deși englezii au inventat IPA, americanii au experimentat cel mai mult cu acest tip de bere.

Vă recomandăm să citiți și:

Test de cultură generală. Ce oraș este situat pe două continente?

Se împlinesc 65 de ani de la moartea celui mai important poet simbolist român

Test de cultură generală. Ce mări unește Canalul Suez?

Test de cultură generală. Ce țară este cunoscută drept „Tărâmul fulgerelor”?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase