Home » Cultură » Hugh Hefner, fondatorul Playboy și posibil unul dintre cei mai invidiați bărbați din lume

Hugh Hefner, fondatorul Playboy și posibil unul dintre cei mai invidiați bărbați din lume

Publicat: 18.08.2023

Hugh Hefner poate fi unul dintre cei mai invidiați bărbați din lume. Asta în cazul în care cineva a visat să aibă în viața sa tot atâtea femei frumoase câte a avut și Hefner.

Unii ar spune că a trăit o viață pe cinste, alții că a dus o viață de exploatare dar, până la urmă, femeile au venit spre el ca fluturii către flori și, dacă nu au devenit toate celebre, atunci toate s-au îmbogățit de pe urma lui.

Și el de pe urma lor. Iar când a putut, a dat și înapoi din averea care, până în momentul morții sale (la 27 septembrie 2017), ajunsese la aproape 50 de milioane de dolari. Hugh Hefner a fost creatorul imperiului Playboy, primul număr al revistei apărând în 1953 cu Marilyn Monroe pe copertă.

Hugh Hefner s-a născut într-o familie conservatoare

Începând cu numărul din martie 2016, revista a încetat să mai publice imagini cu femei nud, până în februarie 2017, când nuditatea a revenit. În martie 2020, compania a anunțat că va înceta să mai publice revista pe hârtie și că va folosi în schimb doar copii digitale. Între 1970 și 1985, Playboy a fost tipărită și în braille.

Hugh Hefner s-a născut pe 9 aprilie 1926 în Chicago, Illinois, SUA, într-o familie prea conservatoare pentru personalitatea sa rebelă. Instinctul său antreprenorial a apărut în timpul anilor de liceu, când a fondat un ziar al școlii, această pasiune pentru publicații punând bazele viitoarelor sale afaceri.

Viața personală a lui Hefner s-a împletit cu Playboy

Imperiul Playboy al lui Hugh Hefner a jucat un rol important în provocarea atitudinilor sociale dominante față de sex și sexualitate în anii 1950 și ulterior. Prezentând nuditate și îmbrățișând eliberarea și libertatea sexuală, Hefner a încercat să elimine stigmatul din jurul sexualității și a susținut ideea că aceasta este un aspect natural și plăcut al vieții umane. Revista Playboy a stârnit dezbateri despre libertatea de exprimare, feminism și rolul mass-media în modelarea valorilor culturale.

Viața personală a lui Hefner s-a împletit cu marca Playboy. A trăit un stil de viață hedonist, înconjurat de femei frumoase, petreceri și indulgențe extravagante. Conacul Playboy, situat în Los Angeles, a devenit un simbol al luxului și al excesului. Personajul public al lui Hefner, adesea văzut în halatul de mătase și smokingul roșu care îl caracterizau, a întruchipat imaginea playboy-ului suprem.

Veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial

În 1953, Hefner a lansat revista Playboy, cu imaginea nud a lui Marilyn Monroe pe copertă. Revista a făcut senzație instantaneu, incluzând în paginile ei fotografii provocatoare și articole atractive din punct de vedere informațional, interviuri și ficțiune. Playboy a devenit cunoscută pentru amestecul său de conținut erotic, intelectualism și stil de viață de lux. Logo-ul iconic al iepurașului Playboy și somptuosul Playboy Mansion au contribuit și mai mult la popularitatea revistei.

Veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, Hefner a fost și un filantrop serios, contrar percepției conform căreia Hefner ar fi doar un afemeiat și un căutător de plăceri. A sprijinit organizații precum American Civil Liberties Union (ACLU) și a luptat pentru drepturile primului amendament. Hefner a pledat pentru libertatea sexuală, drepturile reproductive și egalitatea LGBTQ+, folosindu-și platforma pentru a promova cauze sociale progresiste.

Hugh Hefner nu a fost lipsit de controverse

În 1978, a ajutat la organizarea eforturilor de strângere de fonduri care au dus la restaurarea numelui simbol „Hollywood”, găzduind o gală de strângere de fonduri la Playboy Mansion și contribuind cu 27.000 de dolari la achiziționarea literei Y. Hugh Hefner a donat 100.000 de dolari Școlii de Arte Cinematografice a Universității din California de Sud pentru a crea un curs numit „Cenzura în cinematografie” și alte 2 milioane de dolari pentru a dota o catedră universitară destinată studiului filmului american.

În ciuda contribuțiilor sale la eliberarea sexuală și la libertatea de exprimare, Hugh Hefner nu a fost lipsit de detractori. Criticii au susținut că Playboy a perpetuat standardele de frumusețe nerealiste, consolidând inegalitatea de gen, în timp ce feministele l-au acuzat pe Hefner că a exploatat femeile pentru profit. Controversele din jurul lui Hefner și a revistei sale Playboy au stârnit discuții despre limitele expresiei sexuale și despre impactul mass-media asupra atitudinilor societății.

Pe scurt despre Hugh Hefner

  • A lucrat pentru revista Esquire, iar după ce i-a fost refuzată o mărire de salariu de 5 dolari pe săptămână, a plecat de acolo și a fondat revista Playboy.
  • La 4 iunie 1963 Hefner a fost arestat pentru promovarea literaturii obscene după ce a publicat un număr din Playboy care conținea fotografii nud cu actrița și cântăreața Jayne Mansfield în pat, în prezența unui bărbat.
  • A fost primul editor de revistă care a devenit o mare celebritate.
  • A fost proprietarul unui avion cu reacție DC-9, pe care l-a numit „Big Bunny”și pe care l-a vopsit în negru, pe coadă desenând iepurașul Playboy. Avionul era dotat cu o bucătărie, un livingroom, o mini discotecă, echipamente de film și video, un bar și camere de dormit pentru 16 persoane.
  • A intervievat personal fiecare „Fată a lunii” în cei peste 50 de ani de existență a revistei sale.
  • A fost categoric împotriva consumului de droguri și a refuzat consumul lor în oricare dintre casele sale.
  • În 1992 a cumpărat cavoul de lângă cel al lui Marilyn Monroe la Westwood Memorial Park, plătind 75.000. „Să-ți petreci eternitatea lângă Marilyn este o oportunitate prea dulce ca să o ratezi”, spunea el. Și așa a fost. Mogulul Playboy, Hugh Hefner, își doarme somnul veșnic lângă mormântul lui Marilyn Monroe.
  • Prima soție a lui Hefner a fost Mildred Williams, iubita lui din adolescență. Cuplul a fost căsătorit din 1949 și până în 1959, cei doi având împreună doi copii. Din 1989 și până în 2009 (s-au separat în 1998), Hefner a fost căsătorit cu modelul Playboy Kimberley Conrad, cei doi devenind părinții a doi copii (Marston, născut în 1990 și Cooper, născut în 1991). În 2012, Hugh Hefner s-a căsătorit pentru a treia și ultima oară. Modelul american Crystal Harris (născută în 1989) a fost soția lui Hefner până la moartea acestuia în 2017, la 91 de ani.

Surse:

https://www.imdb.com/name/nm0005005/bio/?ref_=nm_ov_bio_sm

https://www.insider.com/hugh-hefner-girlfriends-wives-pictures-age-playboy-mansion-holly-madison-2022-4

https://www.britannica.com/biography/Hugh-Hefner

Vă mai recomandăm să citiți și:

Playboy, o revistă ce pleda pentru libertatea totală a bărbaților și femeilor

Cum se inversează rolurile: bărbații se epilează, iar femeile își lasă părul să crească

Bărbații devin tați la vârste tot mai înaintate. Care sunt riscurile?

Bărbații din întreaga lume au penisuri tot mai mari, arată un studiu. Asta nu este neapărat un lucru bun

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase