Home » D:News » Ieşirea din ”matrix”, o nouă religie?! Un hacker celebru susţine că trăim într-o simulare din care vrea să scape

Ieşirea din ”matrix”, o nouă religie?! Un hacker celebru susţine că trăim într-o simulare din care vrea să scape

Ieşirea din ”matrix”, o nouă religie?! Un hacker celebru susţine că trăim într-o simulare din care vrea să scape
Publicat: 13.03.2019
George Hotz, dezvoltator de maşini autonome şi hacker celebru, este ultima persoană cunoscută din industria tehnologică ce sugerează că Universul poate fi o simulare construită de o societate mai avansată decât a noastră.

„Nu există dovezi că nu ar fi adevărat”, a anunţat Hotz în timpul prezentării sale la conferinţa SXSW. „Este uşor să ne imaginăm lucruri care sunt mult mai inteligente decât tine şi care ar putea construi o cuşcă pe care să nici nu o recunoşti”, a adăugat acesta.

Teoria Simulării are câţiva susţinători importanţi, inclusiv Elon Musk, care susţine că noi existăm într-un fel de joc precum The Sims, dar mult mai avansat, scrie Futurism.

Totuşi, argumentarea lui Hotz ar putea justifica şi existenţa lui Moş Crăciun. Absenţa dovezilor unei simulări nu poate spune nimic despre existenţa sau inexistenţa acesteia, doar că nu elimină posibilitatea ca aceasta să fie reală.

Această eroare logică nu îl împiedică pe Hotz să formeze o nouă religie dedicată celor care vor să iasă din simulare. Cum am putea exista, noi, creaturi simulate, în afara matrixului, este o întrebare pertinentă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Lumea noastră este o simplă simulare, aşa cum consideră Elon Musk? Răspunsul unei echipe internaţionale de cercetători

Profesor reputat de la Universitatea Oxford: Omenirea este doar o simulare avansată organizată de extratereştri

Teoria RADICALĂ a unor cunoscuţi oameni de ştiinţă răstoarnă universul în care trăim. ”Matrix” ar putea fi cât se poate de real

Matrix este REAL. Ce se întâmplă imediat după ce loveşti o oglindă cu un ciocan – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase