Home » Istorie » În Londra secolului al XVIII-lea puteai vizita grădina zoologică dacă aduceai o pisică sau un câine pentru a hrăni leii

În Londra secolului al XVIII-lea puteai vizita grădina zoologică dacă aduceai o pisică sau un câine pentru a hrăni leii

În Londra secolului al XVIII-lea puteai vizita grădina zoologică dacă aduceai o pisică sau un câine pentru a hrăni leii
Publicat: 25.03.2017
Grădina zoologică londoneză a secolului al XVIII-lea ţinea animale precum lei, tigri, urşi sau hiene.

Aceasta avea o metodă de plată cel puţin bizară. În afară de plata în bani, exista posibilitatea să fie adusă grădinii zoologice un câine sau o pisică pentru a hrăni animalele, relatează The Vintage News.

Acest lucru spune multe despre modul în care erau privite şi tratate animalele pe insula britanică. De asemenea, putem avea în considerare, în contextul acestei idei, şi istoria grădinilor zoologice de aproape un milieniu care au existat în Marea Britanie.

Totul a început cu William Cuceritorul, regele Angliei în secolul al XI-lea, care colecţiona animale exotice la palatul său în Woodstock.

În jurul anului 1100, fiul său, Henry I, a lărgit colecţia de animale, care acum conţinea lei, cămile, bufniţe, leoparzi şi râşi.

Totuşi, colecţia cea mai importantă din Anglia medievală a început cu regele John care a condus regatul din 1199 până în 1216 şi era cunoscut pentru colecţionarea urşilor şi leilor în Turnul Menagerie.

Mania colecţionării animalelor exotice a continuat, chiar a crescut în secolul al XIII-lea, sub domnia lui Henry al III-lea. Chiar exista deja un fel de modă printre conducători să dăruiască astfel de animale. Spre exemplu, regelui Angliei i s-au oferit în dar trei leoparzi de către Frederick al II-lea, împăratul Sfântului Imperiu Roman.

În acest secol, al XIII-lea, colecţia a fost mutată la Bulwark, care a fost redenumit Turnul Leilor. Clădirea conţinea cuşti în care stăteau aceste animale.

De-a lungul secolelor, această colecţie s-a menţinut, iar în secolul al XVI-lea a fost deschisă publicului în timpul domniei reginei Elisabeta I.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

„Grădină zoologică umană” de la Oslo, proiectul prin care doi artişti doresc să „vindece amnezia colectivă a norvegienilor”

Prima „grădină zoologică” dedicată microbilor a fost inaugurată la Amsterdam

Un rinocer alb dintr-o grădină zoologică din Franţa a fost împuşcat de către braconieri, care i-au furat cornul

Absolut ADORABIL! Un video cu un pui de urs polar face furori pe internet – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase