Prima pagină Istorie

Pământul a fost lovit, în urmă cu 13.000 de ani, de o cometă, iar cursul istoriei a fost schimbat total

Oana Bujor 05.06.2017 | ● Vizualizări: 4142

În urmă cu 13.000 de ani, Pământul ar fi trecut printr-o mini-glaciaţiune, urmată de impactul unui asteroid cu planeta, eveniment ce a produs cutremure şi tsunami-uri devastatoare.

Dovezile unuia dintre cele mai devastatoare evenimente din istoria planetei au fost descoperite în Gobekli Tepe din Turcia, informează The Telegraph. În zona sitului, în apropierea graniţei cu Siria, spune arheologul Graham Hancock, au fost descoperite unele dintre cele mai importante monumente arhitecturale de pe Pământ. 

Structura cu o vechime de două ori mai mare decât Stonehenge prezintă sculpturi şi inscripţii care îi ajutau pe oamenii preistorici să înţeleagă universul. De asemenea, zonele prezintă şi inscripţii ale unor poveşti, una dintre ele susţinând căderea unei comete din ,,Rai'' pe Pământ ce a dus la dispariţia rasei umane. 

Experţii din cadrul Universităţii din Edinburgh au analizat simbolurile misterioase sculptate pe stâlpii din Gobekli Tepe. Simbolurile sugerează că o serie de fragmente ale cometei au lovit Pământul în aceiaşi perioadă în care a avut loc o mini-glaciaţiune, astfel fiind schimbat întregul curs al istoriei. CREDIT: ALISTAIR COOMBS 

Cercetătorii au luat în considerare, cu mulţi ani în urmă, ipoteza prăbuşirii unei comete pe Pământ care ar fi dus la o scădere bruscă a temperaturilor. În prezent, teoria a fost confirmată în urma datării unui crater descoperit în America de Nord, unde cometa s-ar fi prăbuşit. 

Animalele sculptate pe stâlpi reprezentau, însă, simboluri astronomice - constelaţii şi cometa. Cometa ar fi lovit Pământul în anul 10.950 î.Hr. acelaşi moment în care a început mini-glaciaţiunea, conform nucleelor de gheaţă extrase din Groenlanda. 

Gobekli Tepe este considerat unul dintre cele mai vechi temple din lume care datează din anul 9.000 î.Hr. Cercetătorii consideră că simbolurile au fost realizate pentru marcarea evenimentului catastrofic.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:  

 
 
 
 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI