Home » Istorie » O descoperire a unor oase de câini aruncă o nouă lumină asupra istoriei primilor oameni din Americi

O descoperire a unor oase de câini aruncă o nouă lumină asupra istoriei primilor oameni din Americi

Publicat: 22.04.2018
O descoperire a unor oase de câini aruncă o nouă lumină asupra istoriei primilor oameni din Americi
Trei câini îngropaţi în două situri preistorice cu rămăşiţe umane din Illinois trăiau acum 10.000 de ani, fiind cei mai vechi canini domesticiţi din Americi.

„Datarea cu radiocarbon a oaselor de câine arată că erau cu 1.500 de ani mai bătrâni decât se credea anterior”, a precizat Angela Perri de la Universitatea Durham din Anglia, autoarea acestui studiu.

Plasarea acestor câini în mormintele umane arată că locuitorii respectau aceste animale. De asemenea, lipsa de urme de violenţă indică faptul că, cel mai probabil, câinii au murit din cauze naturale, relatează Science News.

Dovezile genetice au sugerat o a doua migraţie umană din Asia în America de Nord, care a avut loc acum aproximativ 11.500 de ani. Perri a propus că aceştia au fost cei care au adus câinii domesticiţi.

În lume, originile câinilor rămâne un subiect controversat, dar pot data de mai bine de 20.000 de ani. Câinii americani preistorici, inclusiv aceştia nou descoperiţi, au un strămoş comun care provine dintr-o populaţie de câini siberieni de acum 15.000 de ani.

Doar o mică parte din materialul genetic mai este comun cu câinii actuali din Asia şi America, sugerând că sosirea raselor de câini europene care a început acum câteva sute de ani a remodelat ADN-ul caninilor preistorici.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cine a descoperit, de fapt, America?

America de Nord a fost populata mult mai devreme decat se credea

Cea mai veche operă de artă rupestră din Americi este o imagine cu semnificaţii sexuale?

Nativii americani sunt originari din Siberia

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase