Home » Istorie » Rămășițele unor oameni folosiți pentru sacrificiu au fost găsite în fundațiile palatului Silla din Coreea de Sud

Rămășițele unor oameni folosiți pentru sacrificiu au fost găsite în fundațiile palatului Silla din Coreea de Sud

Rămășițele unor oameni folosiți pentru sacrificiu au fost găsite în fundațiile palatului Silla din Coreea de Sud
Credit foto: The Gyeongju National Research Institute of Cultural Haritage
Publicat: 17.09.2021

Rămășițele unui schelet de femeie au fost găsite sub zidurile din vestul sitului Palatului Wolseong din Gyeongju ( Coreea de Sud), la 20 de centimetri distanță de locul unde au fost descoperite oasele unui bărbat și ale unei femei în 2017.

Femeia a fost înmormântată acolo în secolul al IV-lea.

Când au fost descoperite rămășițele celor două cadavre, s-a crezut că moartea lor a fost una accidentală. Dar Administrația Patrimoniului Cultural a concluzionat că dovezile, adică rămășițele care nu prezintă semne de luptă și oasele și obiectele de animale utilizate în acea zonă pentru riturile ancestrale, arată clar că cei doi au murit după o ceremonie de sacrificiu, potrivit The History Blog.

„Cu ajutorul acestei descoperiri, nu poate fi negată practica sacrificiului uman de la Silla”, a spus Choi Byung-heon, profesor emerit de arheologie la Universitatea Soongsil, adăugând că locul  unde au fost descoperite rămășițele este, de asemenea, foarte important.

Potrivit lui Choi, rămășițele a trei oameni din Silla au fost așezate pe stratul inferior al zidului vestic al cetății, chiar în fața locului în care ar fi fost amplasată poarta.

„După ce au terminat fundația și au trecut la următorul pas al construirii cetății, cred că a fost necesar să întărească terenul pentru ca cetatea să nu se dărâme. De aceea cred că poporul Silla a făcut ritualuri de sacrificiu, oferind nu numai animale, ci și oameni ”, a mai spus Choi.

Oameni sacrificați pentru construirea reședinței regilor Silla

Când a fost găsit scheletul, în aprilie 2021, arheologii au crezut că este vorba despre un copil datorită staturii sale (135 cm). La o examinare ulterioară, s-a descoperit că era o tânără care avea aproximativ 20 de ani atunci când a murit. Analiza izotopică a dinților a constatat că suferise de malnutriție cronică, ceea ce probabil i-a împiedicat creșterea.

Cuplul dezgropat în 2017 era mai în vârstă, cei doi având în jur de 50 de ani când au murit, în secolul al V-lea. De asemenea, aveau o statură mică și multe deficiențe nutriționale. Acest lucru indică faptul că toți cei îngropați sub zidul de vest al cetății nu făceau parte din elita societății.

De asemenea, lângă capul femeii a fost găsită o oală, care are în interior un vas mai mic. Arheologii cred că oala mai mare conținea un lichid, poate alcool. Oale similare au fost descoperite și la picioarele cuplului. Acestea nu sunt bunurile funerare tipice înmormântărilor Silla din această perioadă.

Wolseong a fost reședința principală a regilor Silla din Gyeongju, capitala regatului, până la căderea dinastiei Silla, în 935. Conform unei istorii coreene din secolul al XII-lea, Wolseong a fost construită de regele Pasa în 101 d.Hr., dar nu s-au găsit dovezi arheologice care confirmă o origine atât de timpurie. Construirea reședinței ar fi demarată la începutul secolului al IV-lea și au continuat timp de vreo 50 de ani.

Citește și:

Unele diamante foarte rare iau naștere din rămășițele ființelor care au fost cândva vii

Un tunel bombarbat în Primul Război Mondial, descoperit în Franța cu rămășițele a sute de soldați germani în el

Primele rămășițe identificate din cea mai mortală expediție polară din istorie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase