Home » Istorie » Castelul Pustnicului, considerat a fi cel mai mic castel din Europa

Castelul Pustnicului, considerat a fi cel mai mic castel din Europa

Castelul Pustnicului, considerat a fi cel mai mic castel din Europa
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30.01.2022

Scoția este renumită în toată lumea pentru peisajul său dramatic și istoria tumultoasă, având numeroase castele ce merită explorate.

Cu toate acestea, pe o fâșie de pământ în mijlocul pustietății din Scoția a fost construit probabil cel mai interesant și mai neobișnuit castel dintre toate.

În ciuda stilului său geometric și dur ce aduce aminte mai degrabă de brutalism, așa-numitul Castel al Pustnicului se îmbină cum nu se poate mai bine cu împrejurimile sale, având o sumedenie de pietricele și scoici în ziduri. Interiorul castelului este la fel de bizar, scrie Atlas Obscura.

Cel mai mic castel din Europa a fost construit în anii 1950

După ce vizitatorii reușesc să pătrundă prin intrarea îngustă, aceștia vor descoperi o încăpere mică ce conține o adâncitură în beton suficient de mare încât să încapă o saltea.

Sursa foto: Shutterstock

Potrivit legendelor, Castelul Pustnicului a fost construit în anii 1950 de către David Scott, un arhitect cunoscut din Norwich, Anglia, care era atras de natura rurală din ținuturile scoțiene.

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu arhitectul

Castelul are o înălțime de aproximativ 2,4 metri, iar singura sa încăpere cuprinde o vatră și spații de depozitare. Structura are, de asemenea, numeroase geamuri mici și un horn.

Scott ar fi construit castelul de unul singur în secret, iar timp de șase luni a cumpărat materiale de la pescarii locali și le-a adus în mijlocul pustietății la bordul bărcii sale. Legendele spun că, după efortul herculean, arhitectul a petrecut o singură noapte în castel, înainte să se întoarcă înapoi în Norwich și să nu mai revină aici niciodată. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu el, însă unii localnici au presupus că arhitectul nu a primit autorizațiile necesare pentru construirea structurii. Astăzi, castelul este folosit ca refugiu de exploratori și fermierii.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Castelul Peleș, unul dintre cele mai frumoase din toată Europa

Castelul Bethlen din Criș, cel mai frumos castel renascentist din Transilvania

Castelul Corvinilor, un loc de basm în inima Transilvaniei

Castelul Houska, o structură gotică care păzește una dintre porțile iadului. Ce au ascuns naziștii aici

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase