Home » Istorie » Noi încăperi misterioase au fost găsite în Piramida lui Sahure

Noi încăperi misterioase au fost găsite în Piramida lui Sahure

Publicat: 06.10.2023

Noi încăperi au fost descoperite într-o piramidă egipteană antică, confirmând suspiciunile arheologilor care au excavat pentru prima dată magnificul sit în urmă cu aproape 200 de ani.

Încăperile au fost descoperite recent în Piramida lui Sahure, construită în urmă cu aproximativ 4.400 de ani pentru faraonul egiptean Sahure din a cincea dinastie.

Din 2019, structura a fost supusă unui proiect de restaurare pentru a curăța încăperile sale interioare și pentru a preveni alte prăbușiri, sperând în cele din urmă să îi prelungească durata de viață.

Ca parte a eforturilor de conservare, o echipă a curățat un coridor odată blocat, permițându-le să acceseze noi camere pentru prima dată. Descoperirea lor oferă o perspectivă asupra arhitecturii și a designului piramidelor.

Piramida lui Sahure a fost construită în urmă cu aproximativ 4.400 de ani

Cercetătorii de la Universitatea din Würzburg au cercetat recent piramida cu ajutorul imagisticii LiDAR de ultimă generație, creând un plan exact al anticamerelor.

Aceste informații au fost folosite ca parte a proiectului prin care să fie asigurată integritatea structurală a încăperilor, făcându-le în același timp accesibile pentru viitor.

Piramida lui Sahure are o înălțime de 47 de metri și poate fi găsită în necropola Abusir, principalul loc de înmormântare a faraonilor din dinastia a V-a a Egiptului antic.

Complexul conține 14 piramide egiptene antice, inclusiv trei piramide regale majore, o dispersie de piramide mai mici și chiar câteva structuri neterminate.

Piramida lui Sahure are o înălțime de 47 de metri

Piramida a fost excavată pentru prima dată în 1836 de către John Shae Perring, un inginer britanic cunoscut pentru explorarea structurilor egiptene antice, ocazional cu ajutorul explozibililor.

Perring bănuia că, de fapt, coridorul ducea la o serie de depozite, dar pasajul era foarte deteriorat, plin de moloz și impracticabil. Din nefericire, munca acestor egiptologi timpurii a sfârșit prin a provoca un număr destul de mare de daune structurii interne, scrie IFLScience.

Este cel mai faimos pentru aspectul său neobișnuit și accidentat. Spre deosebire de piramidele arhetipale din complexul piramidal de la Giza, Piramida lui Sahure arată în prezent ca o movilă aspră de blocuri cu forme ciudate, înconjurată de un complex de ruine și piloni căzuți. Cu toate acestea, în anii săi de glorie, ar fi avut pietre din calcar imaculat, cu laturi netede și cu fețe netede.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Adevărul despre misterioasa „piramidă” descoperită în Antarctica

Arheologii au descoperit dovezi ale unor decapitări ritualice într-o piramidă mayașă

Cranii deformate și decapitări ritualice, găsite la o piramidă mayașă din Mexic

Marea Piramidă din Giza poate fi explorată cu ajutorul unui tur digital 3D

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase