Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce folosim sarea şi piperul pentru a condimenta mâncarea?

De ce folosim sarea şi piperul pentru a condimenta mâncarea?

De ce folosim sarea şi piperul pentru a condimenta mâncarea?
Publicat: 16.07.2016
Folosim această combinaţie de ingrediente de aproape 400 de ani.

Foloseşti sarea şi piperul la aproape fiecare masă, însă te-ai întrebat vreodată de ce faci acest lucru? Joe Hanson şi echipa sa de la emisiunea ,,It’s Okay To Be Smart” au răspuns la această întrebare, spunându-ne motivul pentru care cele două ingrediente sunt atât de populare în rândul celor care se îndeletnicesc cu arta gătitului. 

E lesne de înţeles de ce folosim mai multă sare decât piper. Ea se găseşte aproape în fiecare colţ de pe planetă, este o sustanţă importantă pentru existenţa vieţii pe Pământ şi ne ajută organismul să funcţioneze la capacitate. În acest sens, în videoclipul pe care îl puteţi urmări mai jos, prezentatorul american ne dezvăluie pe care a avut-o şi o are în continuarea sarea (clorura de sodiu) pentru noi. 

Sursa:youtube.com/It’s Okay To Be Smart

Mai poi, ni se spune despre piper că a început să fie folosit în combinaţie cu sarea, în prepararea mâncărurilor, din timpul regelui francez Ludovic al XIV-lea, deci începând cu secolul al XVII-lea. Monarhul prefera să îi fie condimentate bucatele cu sare şi piper, însă cine ştie ce s-ar fi întâmplat dacă gusturile sale erau diferite? Poate acum presăram peste alimente sare şi scorţişoară… 

Sursa: mentalfloss.com

Vă mai recomandăm şi: Laptele de vacă este prea sărat pentru bebeluşi, avertizează specialiştii

                                             Părinţii nu cunosc consecinţele excesului de sare

                                             Sarea – o substanţă care dă dependenţă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase