Home » Natură » După 70 de ani, ”Focul Australiei”, una dintre cele mai frumoase roci de opal a fost în sfârşit expusă la muzeu. ”Este cel mai frumos exemplar”

După 70 de ani, ”Focul Australiei”, una dintre cele mai frumoase roci de opal a fost în sfârşit expusă la muzeu. ”Este cel mai frumos exemplar”

Pentru prima dată după câteva decenii, una dintre cele mai frumoase roci de opal a fost expusă la ”South Australian Museum” pentru a putea fi văzută de public.

Aşa numita „Focul Australiei”, o rocă neşlefuită de 998 de grame de opal a intrat în colecţia ”South Australian Museum” mulţumită unui donator, conform IFL Science

Roca este descrisă ca fiind „cel mai frumos exemplar”, iar valoarea sa este estimată la 900.000 de dolari australieni (~700.000 dolari americani). De asemenea, „90% dintre cele mai preţioase roci de opal se găsesc în sudul Australiei. Opalele cu o astfel de calitate pot fi create doar sub influenţa anumitor condiţii climatice”, conform lui Brian Oldman, directorul muzeului.

Roca „Focul Australiei” a fost găsită de un miner numit Walter Bartram în mina Eight Mile din Coober Pedy, Australia, în anul 1946. De atunci, a rămas comoara familiei.

Familia a decis să doneze această roca muzeului, cu menţiunea că „va fi pe mâini sigure”.

„După ce am dus obiectul muzeului din sudul Australiei, pentru expoziţia lor cu opale, am luat decizia de a-l încredinţa pe mâini sigure. Acum este momentul ca şi oamenii din sudul Australiei să se bucure de el,” a afirmat fiul minerului, Alan Bartram.

Nu este însă cea mai mare rocă de acest gen, nici cea mai valoroasă care a fost descoperită. ”Olympic Australis” cântăreşte 3.450 grame şi valoarea sa este estimată la 2.500.000 de dolari australieni (~1.900.000 dolari americani).

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Depozite uriase de opal descoperite pe Marte

Cea mai stranie nestemată: o piatră are înăuntru o „nebuloasă cosmică” spectaculoasă

Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti va organiza expoziţia „Iarna Cristalelor”

Albinele şi viespile omoară mai mulţi oameni în Australia decât şerpii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase