Home » Natură » Numărul de papagali de mare scade dramatic

Numărul de papagali de mare scade dramatic

Publicat: 01.06.2019
Numărul de papagali de mare scade dramatic
Un studiu recent asupra populaţiei de papagali de mare a dezvăluit că numărul acestora e în scădere dramatică.
Un studiu recent asupra populaţiei de papagali de mare, puffins în limba engleză, a arătat că numărul acestora este în scădere şi că ultimii ani marchează scăderi dramatice ale efectivelor, notează BBC.
 
Pe plajele insulei Saint Paul, începând cu toamna anului 2016, valurile au început să aducă la mal cadavrele papagalilor de mare. În lunile următoare, oamenii de ştiinţă au consemnat un număr de peste 9.000 de papagali de mare şi alte păsări marine moarte care au fost aduse la mal de apele mării. 
 
Oamenii de ştiinţă sunt de părere că această scăderea a numărului de păsări marine poate fi explicată prin scăderea populaţiilor din banucurile de peşti cauzată de încălzirea globală, care s-a produs în perioada în care papagalii de mare năpârleau. „Evenimentele care implică mortalitate în masă cresc atât în număr cât şi în magnitudine, fiind, cel mai probabil, cauzate de către încălzirea globală”, explică Timothy Jones de la Universitatea Washington.
 
Această descoperire creşte îngrijorarea mediului academic care este de părere că încălzirea globală are efecte greu spre imposibil de prevăzut asupra păsărilor marine şi a vieţuitoarelor sălbatice în general.
 
Studiul citat a urmărit tiparele de reproducere pe care papagalii de mare le prezintă pe ţărmurile din Alaska ale Mării Bering.

Citeşte şi:

Coralii din Marea Barieră vor fi modificaţi genetic pentru a se putea adapta la schimbarea climei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase