Home » Știință » Persoanele anxioase pot fi identificate prin analiza mersului

Persoanele anxioase pot fi identificate prin analiza mersului

Publicat: 14.05.2022

Poți identifica persoanele anxioase în funcție de mersul lor? La această întrebare au încercat să răspundă studenții de la Universitatea Clarkson.

Cercetările lor au fost publicate în revista Sensors. În lucrarea lor, cercetătorii au vrut să vadă dacă un computer poate spune dacă o persoană este anxioasă sau nu, pe baza mersului.

Studiul a fost realizat de fosta alumnă Maggie Stark, actualii studenți Ryan McCarthy și Emily Locke, cercetătorii postdoctorali Ahmed Ali Torad, Ahmed Mahmoud Kadry și Mostafa Ali Elwan și Dylan Bradley, student la SUNY Canton. Studenții au lucrat la proiect cu profesorul asociat de kinetoterapie Ali Boolani.

Multe studii publicate anterior au raportat că sentimentele de anxietate pot afecta mersul și echilibrul unei persoane. Prin urmare, acest grup a fost interesat să folosească învățarea automată pentru a determina dacă ar putea identifica participanții care erau anxioși pe baza echilibrului lor și a modului în merg, scrie Tech Xplore.

Persoanele anxioase au probleme de echilibru

Fiecare participant a completat un chestionar pentru a-și măsura sentimentele de anxietate. Apoi a trebuit să finalizeze un test de echilibru și o plimbare de două minute în timp ce purtau senzori. Pe baza acestor date, echipa a determinat că tinerii care raportează că sunt anxioși merg într-un mod care este foarte asemănător cu adulții în vârstă cărora le este frică să nu cadă.

Cercetătorii au descoperit că adulții tineri și anxioși scanează constant după amenințări dintr-o parte în alta în timp ce merg pe jos și au probleme cu schimbarea direcției de mers. Cercetătorii au mai raportat că persoanele anxioase au un echilibru mai prost decât cele care nu sunt anxioase.

75% dintre persoanele cu anxietate au fost identificate corect după mers

Atunci când cercetătorii au încercat să vadă dacă pot identifica indivizii care erau anxioși în studiul lor, au descoperit că cea mai bună metodă de identificare a persoanelor anxioși este mersul pe jos. Echipa a identificat cu succes persoanele care erau anxioase cu o acuratețe de 75%, ceea ce este în conformitate cu celelalte două studii care au fost publicate anterior pe acest subiect.

Pe baza constatărilor lor, cercetătorii cred că dacă vor putea colecta date despre mai multe persoane, modelele lor ar putea fi mai precise. Ali și echipa sa de cercetare completează în prezent colectarea de date pentru un studiu mai amplu pentru a vedea dacă pot obține rezultate mai bune.

Vă recomandăm să citiți și:

Electrocardiograma cu inteligență artificială ar putea identifica pacienții cu risc crescut de AVC

Dieta DASH. Ce înseamnă și ce beneficii poate aduce?

Deficiența de vitamina B12 dăunează dezvoltării copiilor, iar ajutoarele alimentare nu rezolvă problema

Oamenii de știință susțin că pot inversa semnele îmbătrânirii cu ajutorul transplanturilor de fecale

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase