Home » Știință » Test de cultură generală. Ce au bebelușii, dar nu au adulții?

Test de cultură generală. Ce au bebelușii, dar nu au adulții?

Publicat: 05.03.2024

Răspunsul la următoarea întrebare vă va surprinde pe toți cu siguranță: ce au bebelușii, dar nu au adulții?

Ce au bebelușii, dar nu au adulții? Răspunsul este că aceștia au mai multe oase.

Nou-născuții au aproximativ 300 de oase în corpul lor; pe măsură ce aceștia cresc, oasele lor se vor suda în scheletul standard cu 206 oase pe care îl au adulții, potrivit Britannica.

Ce au bebelușii, dar nu au adulții?

Oasele sunt țesuturi rigide ale corpului, formate din celule înglobate într-un material intercelular dur și abundent. Cele două componente principale ale acestui material, colagenul și fosfatul de calciu, diferențiază osul de alte țesuturi dure precum chitina, smalțul și cochilia. Țesutul osos alcătuiește oasele individuale ale sistemului scheletic uman și ale scheletelor altor vertebrate.

Funcțiile oaselor includ suport structural pentru acțiunea mecanică a țesuturilor moi, cum ar fi contracția mușchilor și expansiunea plămânilor, protecția organelor și a țesuturilor moi, precum cea oferită de craniu, furnizarea unui loc de protecție pentru țesuturi specializate precum sistemul de formare a sângelui (măduva osoasă) și un rezervor mineral, prin intermediul căruia sistemul endocrin reglează nivelul de calciu și fosfat în fluidele circulante ale corpului, conform Britannica.

Din ce sunt făcute oasele?

Cele două componente principale ale osului sunt colagenul și fosfatul de calciu, care îl diferențiază de alte țesuturi dure precum chitina, smalțul și cochilia.

Rezistența mecanică a oaselor este proporțională cu conținutul lor mineral. Consiliul de Alimentație și Nutriție al Academiei Naționale de Științe din SUA a recomandat un aport zilnic de 1.000–1.300 mg de calciu pentru adulți și 700–1.300 mg pentru copii.

Vă recomandăm să citiți și:

Neuralink a implantat primul cip în creierul unui om. Anunțul făcut de Elon Musk

Legătura neștiută dintre ciocolata neagră și riscul de hipertensiune arterială

De ce obișnuim să amânăm lucrurile?

Timpul petrecut în fața ecranelor ar putea avea un efect surprinzător asupra copiilor

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase