Ți s-a întâmplat vreodată să te afli la jumătatea unei cutii de biscuiți și să te întrebi dintr-o dată: „Oare, de ce biscuiții au găuri?”. Ei bine, astăzi afli și răspunsul!
Acele mici găuri din biscuiții pe care îi iubim sunt numite „găuri de andocare”. Aceste găuri din biscuiții noștri preferați fac legătura între straturile inferioare și superioare ale aluatului în timpul preparării, fapt ce previne formarea de bule de aer în timpul coacerii. Astfel, mai multe găuri înseamnă biscuiți mai denși, arată Britannica.
Totuși, înainte să încerci să faci biscuiți acasă, este bine de știut că poți să ai ori prea multe găuri ori prea puține. Numărul de găuri din biscuiții din comerț (producătorii au mai mult control asupra găurilor mulțumită mașinăriilor care le pot crea în mod simetric și simultan) ar putea să nu fie cel corect pentru biscuiții făcuți acasă.
Majoritatea biscuiților mici au nevoie de o singură gaură în centru, în timp ce biscuiții mai mari ar avea nevoie de patru găuri pentre eliberarea aburilor în timpul coacerii, potrivit Allrecipes.com. Desigur, anumiți biscuiți, cum ar fi cei cu brânză sau cei cu miere și graham, ar putea avea nevoie de mai multe găuri.
De asemenea, contează și spațiile dintre găuri. „Găurile prea apropiate unele de altele fac ca biscuiții să fie prea uscați și greu de mestecat. Însă, dacă găurile sunt prea departe între ele, biscuiții se vor dezintegra”, a explicat Kathryn Gordon, instructor culinar.
Mai multe, fără suficiente găuri în biscuiții noștri, pot apărea bule de aer care pot duce la arderea biscuiților.
Dieta mediteraneană și mișcarea pot preveni pierderea densității osoase la femeile în vârstă
Dieta africană versus dieta occidentală: Alimentația vestică, dăunătoare pentru imunitate
Cercetătorii au găsit o legătură între dietă și cancerul pulmonar
Dieta cu 30 de plante pe săptămână: cât de sănătoasă este cu adevărat?