Prima pagină DEXcopera

Dexcopera- mai

Redactia Descopera.ro | 05.21.2007 | ● Vizualizări: 120
Dexcopera- mai     mamut, nagoya + zoom
Galerie foto (1)

Principala atractie a Expozitiei Universale Aichi este un cap de mamut, vechi de 18.000 de ani, cu coltii de 3.2 metri lungime

Care sunt inovatiile Expozi­tiei Universale Aichi 2005 (25 martie-25 septembrie)?

Pentru a ajunge la expozitie, situata la 20 de kilometri de Nagoya, al patrulea oras ca marime din Japonia, vizitatorii se imbarca intr-un vehicul de tip maglev. Folosind principiul levitatiei magnetice, trenuletul este foarte rapid, silentios si nepoluant. Odata intrati in spatiul manifestarii, variantele de deplasare includ telegondole, ale caror geamuri se opacizeaza la trecerea pe deasupra unor proprietati private, vehicule fara sofer care circula pe un traseu prestabilit, ca si autobuze cu propulsie pe baza de hidrogen.

Expozitia ofera si posibilitatea experimentarii unei calatorii cu cel mai rapid tren din lume, aflat in circulatie in Japonia. Operat de compania Japan Railway, trenul a stabilit recordul mondial de viteza, cu 581 kilometri pe ora. 

Gradini pe verticala (supranumite plamanii expozitiei), roboti care fac curatenie, au grija de copii, ajuta persoanele cu dizabilitati sau pazesc obiective strategice, dar si cele mai noi inventii in materie de proiectie video pot fi gasite aici. O experienta inedita este oferita vizitatorilor de catre unul dintre pavilioanele corporatiste prin intermediul realitatii virtuale, oricine poate intra in contact cu diverse animale exotice, unele dintre ele pe cale de disparitie.

Principala atractie a expozitiei ramane, insa, un cap de mamut. Botezat Yukagir, dupa zona din Siberia in care a fost descoperit, mamutul are o varsta de aproxi­mativ 18.000 de ani, iar capul sau pasteaza intacti cei doi colti, cu o lungime de 3,2 metri. Yukagir este prezentat vizitatorilor intr-o vitrina frigorifica, unde se mentine o temperatura constanta de –17° Celsius.

Tag-uri: mamut | nagoya