Home » D:News » Acest exerciţiu îţi va face creierul să funcţioneze mult mai bine

Acest exerciţiu îţi va face creierul să funcţioneze mult mai bine

Acest exerciţiu îţi va face creierul să funcţioneze mult mai bine
Publicat: 05.11.2016
Conform unui nou studiu, ridicatul greutăţilor ar putea ajuta la funcţionarea mai bună a creierului şi poate preveni demenţa.

Conform estimărilor, 135 de milioane de oameni vor dezvolta demenţă până în anul 2050, iar descoperirile din noul studiu reprezintă cheia pentru asigurarea unui creier sănătos.

Cercetarea s-a concentrat pe 100 de persoane cu vârste între 55 şi 86 de ani care aveau ,,uşoare deteriorări ale funcţiilor cognitive”. Aceştia au fost rugaţi să ridice greutăţi şi să-şi antreneze creierul. Deteriorarea funcţiilor cognitive este considerată o formă precursoare a alzheimerului şi a altor forme de demenţă

În 2014, aceiaşi echipă a publicat o lucrare în care era prezentat modul în care funcţiile cognitive sunt îmbunătăţite de antrenamentele sportive cu greutăţi. Beneficiile au putut fi vizibile şi după 12 luni de la antrenament. ,,În acest nou studiu, am descoperit că îmbunătăţirea funcţiilor cognitive este legată de forţa musculară. Cu cât devin persoanele mai puternice, cu atât creierul va avea mai multe beneficii,” a declarat Dr. Yorgi Mavros, de la Universitatea din Sydney.

De două ori pe săptămână, în decursul a şase luni, participanţii la studiu s-au antrenat cu greutăţi care erau cu 80% mai grele decât maximul pe care puteau să-l ridice. Radiografiile craniene au dezvăluit că activitatea din unele părţi ale creierului a crescut în timpul antrenamentului. 

Sursa: Big Think

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase