Home » D:News » Internet pe Lună? Un start-up spune că ar putea fi posibil până în 2024

Internet pe Lună? Un start-up spune că ar putea fi posibil până în 2024

Publicat: 25.03.2022

Un start-up numit Aquarian Space a anunțat că tocmai a primit 650.000 de dolari în finanțare de început pentru a dezvolta o conexiune de internet pe Lună, care să facă legătura cu Pământul și chiar cu Marte.

Compania a anunțat pe 17 martie că a primit o finanțare de la Draper Associates. Aquarian Space își propune să implementeze primul său sistem de internet pe Lună în 2024.

Pe site-ul său, Aquarian Space spune că, deși oamenii cheltuiesc miliarde pentru a lansa misiuni spațiale în scopuri științifice, „abilitățile limitate de comunicare în spațiul interplanetar” fac astfel încât „să fie posibil să transferăm doar o fracțiune din acele date științifice vitale pe care le colectăm de la sateliții existenți. Putem îmbunătăți acest lucru”, citează Interesting Engineering.

De ce este nevoie de Internet pe Lună?

Aquarian Space își propune să creeze un sistem numit Solnet folosind rețele de satelit cu viteze de 100 de megabiți pe secundă.

Start-upul a publicat puține specificații, dar a spus că efectuează analize tehnice cu parteneri din SUA, dintre care unii sunt din programul Commercial Lunar Payload Services (CLPS) al NASA. CLPS a fost lansat de NASA pentru a obține sprijin din sectorul privat pentru construirea de vehicule lunare pentru viitoarele sale misiuni Artemis.

„În 2021 au existat 13 dispozitive de aterizare, vehicule orbitale și rovere pe și în jurul Lunii”, a declarat Kelly Larson, CEO al Aquarian Space. „Până în 2030, vom avea în jur de 200, creând o economie pe Lună de miliarde de dolari. Dar acest lucru nu se poate întâmpla fără comunicații solide și fiabile între Pământ și Lună”, a adăugat ea.

Competiția

Desigur, Aquarian Space nu este singura companie care construiește infrastructură de comunicații pentru spațiu.

SpaceX a primit recent laude publice pentru utilizarea sateliților săi de internet Starlink pentru a-i ajuta pe oamenii de pe teren să rămână conectați în Ucraina, pe fondul invaziei în curs de desfășurare a țării de către Rusia. Aceeași rețea de sateliți va fi testată în curând pentru comunicații spațiale de către misiunea civilă Polaris Dawn, programată pentru sfârșitul acestui an.

NASA, totuși, a avertizat și că mega-constelația Starlink are potențialul de a împiedica astronomii să detecteze un potențial asteroid catastrofal aflat pe o cursă de coliziune cu Pământul.

În schimb, Aquarian Space spune pe site-ul său că sateliții săi vor furniza date de apărare planetară, inclusiv detecție de asteroizi, precum și Space Situation Awareness (SSA) pentru apărarea Lunii.

Aquarian Space va trebui să muncească din greu pentru a se diferenția de Starlink și SpaceX, cel mai mare partener al NASA din ultimii ani. Oferirea de ajutor pentru prevenirea distrugerii civilizației de pe Pământ este o modalitate bună de a începe această muncă.

Vă recomandăm să citiți și:

Sateliții Starlink s-au transformat în „mingi de foc” în atmosferă. Imaginile sunt dramatice

Observatorul Astronomic din Galați monitorizează un asteroid periculos pentru Pământ

Cât au pierdut mogulii tehnologiei din China în 2021

Pilotul automat Mercedes, aprobat în Germania înaintea Tesla

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase