-
Istorie Titanicul a început să fie descompus de către microorganismele marine
Ultima expediţie care a fost realizată pentru a verifica Titanicul a relevat că microorganismele consumă epava.
› citeşte mai mult -
Stiinta O nouă tehnică, ieftină şi accesibilă, marchează începutul unei noi metode de a obţine electricitate
Bacteriile, aceste organisme omniprezente în biosferă, sunt extrem de harnice în producerea electricităţii pentru a supravieţui în medii cu un…
› citeşte mai mult -
Natura Savanţii au scos la iveală un efect catastrofal al topirii gheţii de la Polul Nord. ''Vor exista consecinţe drastice''
Un nou studiu a scos la iveală că fitoplanctonul, plante acvatice de dimensiuni microscopice, se extinde în zone din Oceanul Arctic care până acum…
› citeşte mai mult -
Stiinta Cum se poate lupta împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice
O echipă internaţională de cercetători condusă de Peter Collignon de la The Australian National University (ANU) Medical School a găsit că trebuie…
› citeşte mai mult -
Stiinta Una dintre cele mai mari probleme ale umanităţii poate fi rezolvată după ce o echipă de chimişti a inventat un plastic biodegradabil
Chimiştii de la Colorado State University au făcut un pas important în crearea unui plastic eficient, reciclabil şi biodegradabil prin crearea unui…
› citeşte mai mult -
Natura O descoperire a savanţilor la Yellowstone poate fi ''extrem de relevantă'' pentru problema originii vieţii
Cercetătorii de la Montana State University au găsit un nou grup de microbi care trăiesc în izvoarele termale de la Yellowstone. Trăsăturile acestor…
› citeşte mai mult -
Natura Un nou proiect va scoate la iveală lumea ascunsă responsabilă pentru existenţa vieţii pe Terra
Savanţii testează o flotă de vehicule autonome menite să colecteze informaţii despre microbii care trăiesc şi se deplasează prin oceane.
› citeşte mai mult -
Stiinta Pare incredibil, dar criza energiei electrice poate fi rezolvată cu ajutorul urinei. ''Am fost foarte încântaţi de rezultat''
Microorganisme care se hrănesc cu urină şi generează electricitate sună deja prea bine. Dacă adăugăm şi faptul că aceeaşi tehnologie omoară…
› citeşte mai mult -
Natura Oceanul Arctic capătă o culoare verde într-un ritm dramatic, iar acum savanţii au aflat de ce. ''Ce se întâmplă în Arctic nu rămâne în Arctic''
Unul dintre cele mai ciudate evenimente care au loc în ecosistemele Terrei, a cărei cauză a rămas până la studiul de faţă necunoscută, este schimbarea…
› citeşte mai mult -
Stiinta Creatura microscopică ''greu de ucis'': supravieţuieşte în cele mai vitrege condiţii
„Dur” capătă un cu totul alt sens atunci când este folosit pentru a descrie tardigrada, o creatură microscopică, cunoscută şi sub numele de…
› citeşte mai mult