Locuri pe care merită să le vedeţi măcar o dată în viaţă


 • Marele Canal sau Canal Grande din Veneţia este o cale navigabilă veche ce străbate oraşul italian în forma unui S mare, de la Bazinul San Marco până la Gara Santa Lucia. Marele Canal are o lungime de 3.800 de metri, o lăţime ce fluctueazǎ de la 30 până la 90 metri şi o adâncime de 5 metri în cea mai mare parte a canalului. Transportul public este efectuat cu „nave de pasageri” (italiană: vaporetti), taxiuri navale private, însă foarte mulţi turişti preferă să exploreze canalul cu gondolele.
 • Provenţa (în franceză Provence) este o regiune din sud-estul Franţei, situată între Marea Mediterană, Valea Ronului şi Italia. Aceasta este renumită pentru agricultura sa, de tip mediteranean, unde cultivarea fructelor şi legumelor are o pondere deosebită, cele mai cunoscute fiind cireşele, piersicile, caisele, migdalele şi pepenii galbeni provensali de Cavaillon. Iar în zonele mai înalte ale regiunii sunt câmpurile cu lavandă, importante pentru industria parfumurilor, industrie ce îşi are centrul în oraşul Grasse, lângă Nisa, pe Coasta de Azur.
 • Este unul dintre cele mai populare obiective turistice din capitala Cehiei, alături de Ceasul astronomic, Castelul Praga, Biserica Sfânta Maria din Tyn. Podul Carol a fost construit în timpul regelui ceh Carol al IV-lea pe ruinele unui alt pod peste râul Vltava, dar şi peste nişte canale ale acestui râu. Podul are 516 metri lungime şi 9,5 metri lăţime şi se sprijină pe 16 piloni. De asemenea, el este străjuit de două turnuri foarte frumoase denumite după numele cartierului cu care fiecare face legătura: Turnul Mala Strana (situat la capătul dinspre Oraşul Nou din Praga) şi Turnul Stare Mesto (situat la capătul dinspre Oraşul Vechi din Praga).
 • Luminile Nordului sau Aurora Boreală sunt principala atracţie a turiştilor în Islanda. Cei mai mulţi dintre turişti îşi plănuiesc vizita cu mult timp înainte pentru a asista la spectacolul luminilor Nordului. Aurora Boreală reprezintă un fenomen romantic, ciudat şi absolut incomparabil. Luminile sunt un fenomen natural ce variază ca formă, umbră şi culoare, de aceea nu contează de câte ori l-aţi văzut, fiindcă de fiecare dată va fi altfel.
 • Turnul Eiffel din Paris este o construcţie faimoasă pe schelet de oţel ce măsoară 324 de metri înălţime. Acesta a devenit simbolul Franţei cel mai renumit la nivel mondial. A fost conceput de câţiva angajaţi ai companiei Eiffel&Co. Liderul acesteia, Gustave Eiffel, iniţial reticent cu privire la proiect, a devenit, ulterior, un mare susţinător al său şi a cumpărat brevetul. Turnul, care poartă numele său, este una dintre principalele destinaţii turistice ale Parisului şi ale lumii, cu peste 5,5 milioane de vizitatori anual.
 • Pamukkale este cu siguranţă unul dintre locurile cele mai frumoase din lume, deşi foarte puţini ştiu despre ce este vorba. Situat în Turcia, în regiunea Denizli, Pamukkale este locul de pot fi admirate mai multe bazine naturale de apă termală. Apa termală de la Pamukkale este foarte bogată în carbonat de calciu. Odată ce apa termală iese la suprafaţă, carbonatul de calciu devine tot mai solid şi formează, astfel, celebrele terase albe.
 • Drumul Atlanticului din Norvegia este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. Acesta se întinde pe coasta vestică a Norvegiei pe o distanţă de 5,1 km şi continuă pe drumul naţional 64 al aceleaşi ţări, realizând legătura între oraşele Kristiansund şi Molde. Construcţia acestei şosele a început în luna august 1983 şi a durat şase ani. De-a lungul său, această construcţie magistrală traversează şi câteva mici insule, de unde poţi surprinde imagini senzaţionale.
 • Piaţa Roşie este cea mai cunoscută piaţă din Moscova. Aceasta separă Kremlinul, fosta reşedinţă imperială, în prezent sediul preşedinţiei ruse, de zona comercială Kitay-Gorod. Este locul din care pornesc, în toate direcţiile, marile străzi ale Moscovei şi drumuri ale Rusiei, fiind de aceea considerată inima Moscovei şi a Rusiei.
 • Parthenonul din Grecia este un templu dedicat zeiţei Athena Parthenos, ridicat pe Acropola Atenei, o capodoperă a arhitecturii greceşti. Partenonul a fost construit din iniţiativa lui Pericle, între anii 447 î.Hr. şi 432 î.Hr. şi este opera lui Fidias, ajutat de arhitecţii Ictinos şi Callicrate şi de sculptorii Agoracritos şi Alcamene. Construcţia a fost realizată în stil doric, fiind alcătuită dintr-o „cella”, în care era păstrată statuia zeiţei Atena, din „pronaos” şi „opistodom”, întregul edificiu fiind înconjurat de coloane. Parthenonul este cea mai importantă construcţie care a supravietuit din Grecia antică.
 • Matterhorn, situat lângă Zermatt, la graniţa dintre Italia şi Elveţia în Alpii Pennini, este unul dintre cei mai vestiţi şi mai deosebiţi munţi din lume. Are forma unei piramide abrupte şi înclinate, al cărui perete estic este aproape vertical şi care se ridică la o altitudine de aproape 1000 de metri deasupra gheţarilor. Popularitatea vârfului Matterhorn se datorează în mare măsură faptului că o perioadă îndelungată acesta a fost considerat imposibil de cucerit.
1/1