Home » Istorie » Notițe nepublicate dezvăluie că Isaac Newton încerca să descifreze codul secret al piramidelor

Notițe nepublicate dezvăluie că Isaac Newton încerca să descifreze codul secret al piramidelor

Publicat: 13.12.2020

Obsesia secretă a lui Isaac Newton cu alchimia și ramurile obscure ale teologiei, care au ieșit la iveală abia după 200 de ani de la moartea sa, dezvăluie o altă latură a omului care a ajutat la conturarea lumii moderne.

Notițe nepublicate ale matematicianului, care arată încercările lui Newton de a descifra codurile ascunse din Biblie și de a determina momentul apocalipsei, sunt acum scoase la vânzare de către casa de licitații Sotheby’s. Trei pagini de „mâzgălituri” despre piramidele din Egipt, despre care Newton credea că ar ascunde secrete profunde, sunt așteptate să obțină sute de mii de lire sterline la licitația online.

Documentele sunt parțial arse, fiind salvate dintr-un incendiu aparent declanșat de câinele lui Newton, Diamond, care ar fi sărit pe o masă și răsturnat o lumânare.

Isaac Newton încerca să afle secretele piramidelor

„Acestea sunt documente fascinante pentru că arată cum Newton încerca să afle secretele piramidelor. Este o confluență deosebită între Newton și aceste importante obiecte din antichitatea clasică ce au fascinat oamenii timp de mii de ani. Documentele te duc remarcabil de rapid direct la întrebările cele mai profunde pe care le investiga Newton”, a declarat Gabriel Heaton, specialist în manuscrise la casa de licitații Sotheby’s.

Newton a studiat piramidele în anii 1680, în timpul unei perioade de exil auto-impus la conacul Woolsthorpe din Lincolnshire, de parte de Universitatea Cambridge, după ce munca sa a fost criticată de rivalul Robert Hooke de la Royal Society, potrivit The Guardian.

Arii disperate de studiu

Newton încerca să dezvăluie unitatea de măsurare folosită de cei care au construit piramidele. Matematicianul credea că cel mai probabil egiptenii antici au reușit să măsoare Pământul și că astfel ar reuși și el să măsoare circumferința Terrei.

Acesta a sperat că astfel va ajunge la alte măsurători antice, descoperind arhitectura și dimensiunile Templului lui Solomon, cadrul apocalipsei. De asemenea, Newton spera să poată interpreta semnificațiile ascunse ale Bibliei.

„Încerca să găsească dovezi pentru teoria sa a gravităției, însă egiptenii antici ar fi deținut secretele alchimiei. Astăzi, acestea par arii disperate de studiu, însă nu au apărut astfel pentru Isaac Newton în secolul al XVII-lea”, a adăugat Heaton.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cărți și manuscrise de mare valoare de Galilei și Newton, furate din Londra, descoperite în România

Imagini de înaltă rezoluție cu notițele lui Sir Isaac Newton, disponibile pe Google Arts & Culture

Isaac Newton a gândit un medicament bizar împotriva ciumei, iar acum rețeta este scoasă la licitație

Oamenii de ştiinţă au găsit modalitatea de a rezolva ”problema celor trei corpuri” care i-a dat bătăi de cap inclusiv lui Newton

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase