Home » Istorie » Noi indicii despre cum au fost construite Piramidele din Palau

Noi indicii despre cum au fost construite Piramidele din Palau

Noi indicii despre cum au fost construite Piramidele din Palau
Foto: M. Moore/ Universitatea Kiel
Publicat: 20.02.2022

Arheologii de la Institutul de Cercetare a Ecosistemelor de la Universitatea Kiel (CAU), în colaborare cu Institutul de Arheologie German (DAI) au efectuat studii asupra construcțiilor cunoscute sub numele de Piramidele din Palau, din țara insulară cu același nume, dezvăluind noi perspective asupra metodelor de construcție a monumentelor.

Clădirile monumentale din timpuri preistorice sunt larg răspândite în Oceania; terasele monumentale de pământ de pe insulele Palau au fost create în jurul anului 500 î.Hr.

Tradițiile orale sugerează că un șarpe uriaș s-a înfășurat în jurul dealurilor de pe insula din Palau și a creat terasele din trupul acesteia, relatează Heritage Daily.

Piramidele din Palau au fost construite de o societate bine organizată

Folosind metode geo-arheologice, o echipă interdisciplinară de cercetători ai solului, paleoecologi și arheologi au stabilit că cei care au construit Piramidele din Palau au folosit rocă vulcanică deteriorată, presărată cu cantități mari de ceramică pentru a forma o bază pentru movile, ridicând straturile superioare în terase aplicate cu soluri humus pentru horticultură extensivă.

„De-a lungul multor generații și cu o muncă aproape inimaginabilă, milioane de tone de pământ trebuie să fi fost mutate de muncitori. O realizare care ar putea fi posibilă doar într-o societate bine organizată din punct de vedere politic”, a explicat dr. Annette Kühlem, coordonator de cercetare la Universitatea Kiel și lider de săpături.

Au fost folosite ca morminte complexe

În timp ce vârful majorității lucrărilor de pământ a fost folosit pentru horticultură, unele vârfuri, cum ar fi cele din sudul Babeldaob, au fost folosite ca morminte complexe, iar cercetătorii au găsit acolo șase schelete.

„Datorită craniilor destul de bine conservate, există încă speranța de a putea efectua analize ADN și, astfel, analize de relații, poate chiar în comparație cu populația care trăiește în zonă astăzi. Acest lucru ar putea, de asemenea, să acopere un gol informațional în urmărirea așezărilor din Oceania”, a explicat doctorul Annette Kühlem.

Vă recomandăm să citiți și:

Unde este orașul biblic Betsaida, locul în care Iisus a mers pe apă?

Adunările Ad-Hoc, arena de confruntare între liberalism și conservatorism

Una dintre ultimele ascunzători ale neanderthalienilor, descoperită după 40.000 de ani

Piramidă mayașă, construită din cenușa unui vulcan uriaș. Erupția lui a răcit planeta

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase