Home » Natură » Test de cultură generală. În care ocean găsim Triunghiul Bermudelor?

Test de cultură generală. În care ocean găsim Triunghiul Bermudelor?

Publicat: 17.03.2023

Timp de decenii, legendarul Triunghi al Bermudelor a captat imaginația cu dispariții inexplicabile de nave, avioane și oameni. În care ocean găsim Triunghiul Bermudelor?

Așadar, unde găsim Triunghiul Bermudelor? Acesta se află în Oceanul Atlantic.

Unii speculează că forțe necunoscute și misterioase sunt responsabile pentru dispariții, cum ar fi extratereștri care capturează oameni pentru studiu; influența continentului pierdut al Atlantidei; vârtejuri care trag obiecte în alte dimensiuni; și alte idei asemenea.

Unele explicații se bazează mai mult pe știință, dacă nu pe dovezi. Acestea includ „flatulența” oceanică (gazul metan care erupe din sedimentele oceanice) și perturbări ale liniilor geomagnetice de flux.

În care ocean găsim Triunghiul Bermudelor?

Explicațiile de mediu ar putea explica multe, dacă nu majoritatea disparițiilor. Cele mai multe furtuni tropicale și uragane din Atlantic trec prin Triunghiul Bermudelor, iar în zilele dinaintea prognozării meteo îmbunătățite, aceste furtuni periculoase au revendicat multe nave.

De asemenea, Gulf Stream poate provoca schimbări rapide, uneori violente, ale vremii. În plus, numărul mare de insule din Marea Caraibilor creează multe zone de apă puțin adâncă care pot fi periculoase pentru navigație. Și există unele dovezi care sugerează că Triunghiul Bermudelor este un loc în care o busolă „magnetică” indică uneori spre nordul „adevărat”, spre deosebire de nordul „magnetic”.

Nu există explicații supranaturale pentru „misterele” din Triunghiul Bermudelor

Marina SUA și Garda de Coastă a SUA susțin că nu există explicații supranaturale pentru dezastrele de pe mare. Experiența lor sugerează că forțele combinate ale naturii și susceptibilitatea umană la erori întrec chiar și cea mai absurdă ficțiune științifico-fantastică.

Experții adaugă că nu există hărți oficiale care să fixeze limitele Triunghiului Bermudelor. Board of Geographic Names din SUA nu recunoaște Triunghiul Bermudelor ca denumire oficială și nu menține un dosar oficial al zonei, menționează Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) din SUA.

Oceanul a fost dintotdeauna un loc misterios pentru oameni și, atunci când este implicată vremea neplăcută sau navigația proastă, întinderea de apă poate fi un loc foarte mortal. Acest lucru este adevărat în toată lumea. Nu există nicio dovadă că disparițiile misterioase apar cu o frecvență mai mare în Triunghiul Bermudelor decât în orice altă zonă mare și mai intens frecventată a oceanului.

Vă recomandăm să citiți și:

Kim Basinger, sex simbolul anilor ’80 care suferă de anxietate

Astronomul care a rescris istoria Universului. A vrut să se facă iniţial preot. Mai târziu, mama sa a avut de suferit din cauza Bisericii

Activiști de bunăvoie. Vedete care s-au dedicat mai multor cauze umanitare

Indira Gandhi: „Oamenii tind să-și amintească drepturile, în schimb tind să-și uite îndatoririle”

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase