Home » Știință » Care sunt cele mai comune cauze ale insomniei?

Care sunt cele mai comune cauze ale insomniei?

Care sunt cele mai comune cauze ale insomniei?
Lipsa somnului sau un somn care nu ne permite să ne odihnim reprezintă factori de risc asupra sănătății noastre. Credit foto: Unsplash
Publicat: 31.10.2020

Lipsa somnului sau un somn care nu ne permite să ne odihnim reprezintă factori de risc asupra sănătății noastre.

Somnul este unul dintre cei mai importanți factori care contribuie la starea noastră de sănătate și din această cauză este important să fim cât se poate de atenți și să facem tot posibilul pentru a ne asigura un somn odihnitor. Din această cauză este esențial să fim conștienți de potențialii factori care ar putea să ne pună în pericol calitatea somnului, notează The Science Times.

Ecranele

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când vine vorba de sănătatea somnului este folosirea ecranelor înainte de culcare. Ecranele precum cele ale computerelor, laptopurilor, smartphone-urilor emit lumină albastră, iar aceasta activează creierul, îngreunându-ne procesul de adormire. Prin urmare, pentru puțin timp înainte de culcare, este important să renunțăm la ecrane.

Excesul de cafeină

O altă greșeală obișnuită pe care o fac oamenii este consumul de cofeină după-amiaza sau seara. Adesea, oamenii încep să bea cofeină și la facultate. Adesea folosim cafeaua pentru a ne putea duce la îndeplinire diferite sarcini care necesită mult mai mult timp, dar, în același timp, cofeina poate crea dependență. Când oamenii îmbătrânesc, s-ar putea să simtă nevoia de cofeină după-amiaza. În realitate, cofeina poate avea un impact major chiar dacă oamenii încearcă să adoarmă mai târziu noaptea. Prin urmare, cei care vor modalități de a-și îmbunătăți calitatea somnului trebuie să evite cofeina după-amiaza și seara.

Soluțiile nesănătoase

Una dintre cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac este să nu apeleze la modalități sănătoase de a-și îmbunătăți calitatea somnului. Există o mulțime de oameni care aleg abordări nesănătoase în ceea ce privește somnul, cum ar fi folosirea de somnifere sau consumul de alcool. Ambele obiceiuri pot crea o dependență serioasă, cu efecte nefaste. În schimb, există suplimente mai sănătoase pe care oamenii le pot lua pentru a-și îmbunătăți igiena somnului, cum ar fi uleiul CBN pentru somn, după cum explică unii specialiști.

Citește și:

Cercetătorii au descoperit că un singur circuit de neuroni afectează stresul, somnul și sistemul imunitar

De ce este somnul atât de important pentru pierderea în greutate

Somnul îi poate ajuta pe adolescenţi să facă faţă situaţiilor stresante

Insomnia creşte riscul accidentelor vasculare şi al atacurilor de cord

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase