Home » Știință » Adevărata origine a craniilor alungite descoperite în Peru, confirmată de experți

Adevărata origine a craniilor alungite descoperite în Peru, confirmată de experți

Publicat: 24.05.2021
Sursa foto: Frans - Youtube

O postare care a devenit virală pe rețelele de socializare online susține că mai multe cranii descoperite în Peru sunt dovada vieții extraterestre.

Însă, din păcate pentru unii, craniile sunt mai mult ca sigur de origine umană.

„Orbitele sunt normale și se încadrează perfect în variația umană. Arată ca orbitele altor cranii umane găsite în Peru”, a explicat Melissa Murphy, profesor de antropologie la Universitatea din Wyoming, SUA.

Cum a apărut forma alungită a craniilor?

Într-adevăr, forma craniilor descoperite în Peru arată neobișnuit. Totuși, acestea sunt perfect umane. Un video publicat pe platforma YouTube, alături de postarea virală de pe rețelele de socializare online, arată o varietate de cranii alungite care, cu siguranță, aduci aminte de modul în care au fost înfățișați extratereștrii în cultura populară.

Însă, realitatea este deosebit de terestră, a mai spus Murphy. Oamenii antici care trăiau în ceea ce astăzi este Peru aveau o istorie îndelungată de folosire a tehnicilor de legare astfel încât să transforme craniile umane în forme neobișnuite.

Forma alungită rezultă în urma deformării craniului sau a legării capului, prin care creșterea normală a capului este modificată în timpul primilor ani de viață, potrivit Futurism.

Civilizațiile din Peru au folosit aceste practici timp de mii de ani

„Schimbarea în mod intenționat a formei craniilor este un tip de modificare culturală a corpului care indică numeroase aspecte, precum identitatea unei persoane, ocupația acesteia sau un ritual de inițiere prin care a trecut”, a mai precizat Murphy.

Mai mult, trebuie menționat și faptul că nicio publicație sau sursă științifică credibilă nu a confirmat faptul că aceste cranii ar proveni de la ființe extraterestre.

„Civilizațiile precolumbiene de pe coasta de sud și din alte regiuni din Peru au recurs la aceste practici timp de mii de ani”, a subliniat Murphy.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Suntem siguri că vrem să fim găsiți de extratereștri? Ce cred cercetătorii de la SETI

Peste 5.000 de tone de praf extraterestru ajung în fiecare an pe suprafața Pământului

Ce mesaje a trimis omenirea până acum extratereștrilor?

Fragmente uriașe ale unei lumi extraterestre ar putea fi ascunse adânc în interiorul Pământului

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase