Home » Știință » Angajat la NASA din greșeală. Pățania unui inginer, virală pe rețelele de socializare

Angajat la NASA din greșeală. Pățania unui inginer, virală pe rețelele de socializare

Angajat la NASA din greșeală. Pățania unui inginer, virală pe rețelele de socializare
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 08.11.2021

Un videoclip a ajuns viral pe rețeaua de socializare online TikTok după ce un inginer numit David Miller a povestit cum a ajuns să fie angajat din greșeală la NASA.

„Am obținut un interviu pentru un job care implica lucrul cu avioane, iar apoi am fost sunat și mi s-a spus Hey, noi credem că te-ai potrivi la un alt job și este pentru echipa Manipulator, Analysis Graphics, and Interactive Kinematics (MAGIK)”, a povestit inginerul pe TikTok. Videoclipul său a fost vizionat deja de peste 9 milioane de utilizatori.

Povestea este de-a dreptul hilară: viața unui inginer a fost dată peste cap după ce acesta a făcut o schimbare neașteptată de carieră de la avioane comerciale la piese de hardware folosite de astronauți în timpul misiunilor spațiale.

„M-am gândit că sună interesant”

Echipa MAGIK este responsabilă cu operațiunile robotice de la bordul stațiilor spațiale, însă mare parte din ce a făcut Miller a fost legat de Stația Spațială Internațională.

„M-am gândit că sună interesant. Având în vedere că m-au sunat înapoi am presupus că pot obține un interviu față în față. Am vrut să aflu mai multe despre ambele joburi”, a explicat Miller.

Însă, inginerul nu a fost angajat pentru primul job, care implica un avion comercial Boeing 787. Miller a fost angajat pentru un al doilea job „pentru care nu a participat la niciun interviu”, care, în mod surprinzător, s-a dovedit a fi pentru NASA.

„Așa că m-am mutat în Texas și am început noul job”, a mai spus Miller, adăugând că „poziția era entry-level pentru un inginer mecanic”. Totuși, jobul nu a fost chiar cel mai banal, scrie Futurism.

Inginerul a fost angajat la NASA timp de opt ani

„Am lucrat la multe lucruri care au ajuns pe stație, inclusiv piese de hardware pentru ieșiri în spațiu și sisteme de andocare”, a povestit Miller.

Așadar, cum s-a întâmplat totul? Pe scurt, cei de la NASA erau disperați să-și completeze echipa MAGIK așa că au solicitat ajutorul celor de la Boeing, un contractor al agenției spațiale americane.

Miller a fost angajat la NASA timp de opt ani și a spus că experiența a fost cu adevărat magică. „Am avut șansa să lucrez cu lucruri care au ajuns în spațiu și să le ating și să am un impact”, a mai precizat inginerul.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Blue Origin a pierdut în fața NASA în procesul privind alegerea modulului lunar SpaceX

NASA a amânat din nou lansarea rachetei SpaceX către ISS. Care este motivul

NASA spune că trebuie să stabilim ce se va întâmpla atunci când descoperim viața dincolo de Pământ

NASA imploră alte companii să producă o versiune mai ieftină a rachetei Space Launch System

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase