Home » Știință » Câinii cu stăpâni activi au parte de mai multe exerciții fizice

Câinii cu stăpâni activi au parte de mai multe exerciții fizice

Publicat: 29.08.2022

Studiu internațional: câinii cu stăpâni activi au parte și ei de mai multe exerciții fizice, iar proprietarii mai activi au o probabilitate mai mare de a percepe greutatea corporală a câinelui lor ca fiind ideală.

Sydney Banton, de la Universitatea Guelph din Ontario, Canada, și colegii ei și-au prezentat descoperirile în jurnalul cu acces deschis PLOS ONE.

Câinii obezi se pot confrunta cu o serie de probleme de sănătate, cum ar fi diabetul și bolile cardiace, iar preocupările legate de obezitatea câinilor sunt în creștere la nivel mondial.

Cercetările anterioare au identificat asocieri între greutatea corporală a câinilor și dieta, exercițiile fizice și factorii socio-demografici. Cu toate acestea, aceste studii tind să fie mici și concentrate pe țări individuale, scrie Phys.org.

Câinii cu stăpâni activi sunt și ei mai activi

Pentru o perspectivă internațională mai largă, Banton și colegii săi au analizat rezultatele unui sondaj efectuat pe 3.298 de proprietari de câini care trăiesc în Franța, Germania, Regatul Unit, Canada și Statele Unite. Sondajul a inclus întrebări despre dieta și rutinele de exerciții ale proprietarilor și câinilor și percepția fiecărui proprietar asupra greutății corporale a câinelui lor.

Ce a arătat analiza răspunsurilor la sondaj? Câinii cu stăpâni activi aveau, la rândul lor, parte de mai multe exerciții fizice.

Proprietarii mai activi au avut, de asemenea, mai multe șanse să-și perceapă câinele ca având o greutate corporală ideală.

În comparație cu proprietarii din alte țări, proprietarii din Germania au avut tendința de a face exerciții cu câinii pentru o perioadă mai lungă de timp, a fost mai probabil ca ei să perceapă greutatea corporală a câinelui ca fiind ideală și a fost mai puțin probabil să raporteze că li s-a spus că patrupedul lor este supraponderal.

În ce situații câinele era considerat supraponderal?

Printre câinii care aveau vârsta de 5Câinele tău este deprimat sau fericit? Iată cum poți afla ani sau mai mult, proprietarii erau mai puțin susceptibili de a-și percepe câinele ca având o greutate corporală ideală dacă li s-a spus că animalul este supraponderal, dacă au raportat că au încercat să controleze greutatea câinelui prin limitarea aportului de hrană și dacă au raportat că le dau câinilor alte alimente, cum ar fi gustările, în fiecare zi.

Descoperirile sugerează că mulți proprietari ar putea încerca să controleze greutatea corporală a câinilor doar prin dietă și nu prin exerciții fizice. Prin urmare, cercetătorii cer ca medicii veterinari să-i ajute pe proprietari să dezvolte rutine de exerciții pentru a evita creșterea în greutate a câinilor.

„Rezultatele sondajului au arătat că practicile de hrănire joacă un rol principal în percepția proprietarului că patrupedul lor este supraponderal, în timp ce practicile de exerciții joacă un rol principal în percepția proprietarului că animalul de companie are o greutate ideală. În timp ce multe strategii de slăbire pentru câini se concentrează pe hrănire, aceste date evidențiază necesitatea de a include exerciții fizice în regimurile de slăbire”, a spus Sydney Banton.

Vă recomandăm să citiți și:

Probabil îți mângâi pisica greșit! Cum au ajuns cercetătorii la această concluzie?

Câinele tău este deprimat sau fericit? Iată cum poți afla

Organe de porc, readuse la viață cu ajutorul unei noi tehnologii

A fost primul bug de computer într-adevăr generat de o insectă?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase