Home » Știință » O nouă metodă pentru regenerarea țesutului muscular

O nouă metodă pentru regenerarea țesutului muscular

O nouă metodă pentru regenerarea țesutului muscular
Foto: Alireza Shahin-Shamsabadi & John Cappuccitti, Advanced Functional Materials, 2023
Publicat: 16.11.2023

Oamenii care au suferit daune semnificative la mușchi au acum o nouă speranță, mulțumită companiei Evolved.Bio, un start-up care a dezvoltat o tehnologie inovatoare pentru regenerarea țesutului muscular într-un mod foarte eficient.

Alte companii de biotehnologie folosesc materiale naturale sau sintetice împreună cu celule pentru a crea în laborator înlocuitori de țesut, blocuri de construcție care pot fi implantate în corpul uman. Dar organismul unui pacient ar putea să le considere drept obiecte străine, ceea ce duce la complicații medicale sau interferențe cu procesul natural de vindecare al organismului.

Metoda Evolved.Bio de producere a țesutului in vitro evită această problemă, crescând rezultatele pozitive pentru pacienți. Studiul a fost publicat în Advanced Functional Materials.

Regenerarea țesutului muscular, mai eficientă cu o nouă metodă

„Avem o tehnică complet nouă care le permite celulelor să recreeze toate componentele și structura țesutului sănătos în afara corpului, astfel încât, atunci când este implantat, blocul de construcție are toate caracteristicile pe care organismul se așteaptă să le vadă și poate ghida celulele pacientului să restaureze țesutul”, a spus Alireza Shahin, cofondator și CEO al Evolved.Bio, o companie cu sediul la Velocity, incubatorul de startup-uri al Universității din Waterloo (Canada).

Deși această tehnologie inovatoare pentru regenerarea țesutului muscular poate fi folosită cu orice tip de celule și de țesut, Evolved.Bio se concentrează pe țesutul muscular pentru pierderea musculară volumetrică, în special țesutul muscular scheletic, care este cel mai mare țesut din corpul uman responsabil pentru producerea mișcării.

„Începem cu un produs menit să abordeze pierderea musculară volumetrică, o afecțiune care afectează sute de mii de oameni în fiecare an și care rămâne în mare parte netratată în prezent. Când pacienții pierd o parte semnificativă a mușchilor, pierd capacitatea de a se deplasa și de a genera forță. Nu există soluții bune pentru asta, dar sperăm că noua noastră tehnologie poate fi una”, a spus Shahin.

Tehnologia poate fi aplicată în mai multe domenii

Cofondatorul Evolved.Bio John Cappuccitti a afirmat că tehnologia companiei poate fi folosită și în alte industrii, cum ar fi „carnea cultivată”, unde proteina din carne poate fi fabricată prin cultivarea celulelor animale in vitro, dar obiectivul lor este să folosească metoda lor de țesut muscular în scopuri de medicină regenerativă.

„Nu există alte soluții bune în acest domeniu, dar există multe cazuri cunoscute de oameni cărora li s-au aplicat alte tehnici și care nu și-au recuperat niciodată complet funcția musculară. Intenționăm să încheiem această suferință în mod permanent”, a spus Cappuccitti.

Evolved.Bio se află la Velocity din 2021, iar ambii cofondatori au spus că faptul de a fi conectați la rețeaua incubatorului a ajutat la stabilirea unor conexiuni indispensabile pe măsură ce compania și-a dezvoltat tehnologia emergentă.

„A fi la Velocity a făcut o diferență enormă în dezvoltarea tehnologiei noastre, nu doar din punct de vedere al facilităților, ci și din punct de vedere uman, având personal și alți fondatori în jur pentru a ajuta”, a spus Cappuccitti, citat de Phys.org.

Vă recomandăm să citiți și:

Efectul surprinzător al căpșunilor asupra creierului pe măsură ce îmbătrânim

Inteligența Artificială ar putea ajuta la prevenirea morții cardiace subite

Test de cultură generală. Din ce sunt făcute unghiile și părul?

O noapte nedormită poate combate depresia, susține un studiu

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase