Prima pagină Timp Liber

TIPS & TRICKS WEB 2.0

Claudiu Andone 10.26.2007 | ● Vizualizări: 314

Invata o limba straina online, Compune muzica si Cucereste Romania... online!

Limbi straine online
Daca iti petreci marea majoritate a timpului online, macar fa ceva util. De pilda, invata o limba straina pe site-ul Mango (www.trymango.com). Ce-i drept, trebuie sa stii in prealabil engleza, dar daca problema asta e rezolvata iti alegi mai departe „pasareasca“ pe care vrei sa o descifrezi: portugheza, italiana, franceza, germana, greaca, rusa, spaniola, ba chiar chineza (dialectul mandarin) sau japoneza! In fereastra vor aparea intrebari si raspunsuri sub forma de text, iar o voce va rosti cuvintele in limba straina. La italiana, cursul e impartit in 100 de lectii, cu 65 de slide-uri fiecare. Site-ul se lauda ca, la final, vei vorbi limba respectiva la nivel de incepator.

Muzica de maus
Vrei sa-ti compui propria muzica, dar n-ai habar sa canti la vreun instrument? Intri pe JamStudio (www.jam studio.com) si, din cateva miscari iscusite de maus, obtii o intreaga melodie, rezolvata complet din punct de vedere instrumental. Intr-o fereastra mica apare partitura, in dreapta e o chitara de unde alegi gama in care vrei sa iasa melodia, iar jos alegi instrumentele. Ai la dispozitie patru tipuri de chitare, doua piane, un bas si o baterie. Le activezi pe fieca­re de la butonul din stanga lor, cel care seamana cu un difuzor. Partitura instrumentelor e preinregistrata. Tu doar alegi stilul, volumul fiecaruia si tempoul melodiei. Le poti chiar salva daca iti creezi un cont.

Batalie cu cap
ConQUIZtador (www.conquiztador.ro) e doar un joc, unul care te va tine in fata computerului ore intregi, se va raspandi la prieteni, colegi, ba chiar sefii il vor savura, daca nu il joaca deja fara sa stii despre asta. Dupa ce iti creezi cont, intri in batalie. Pe ecran apare o harta a Romaniei impartita in judete. Vei lupta impotriva altor doi utilizatori ca tine, alesi la intamplare. Fiecare isi stabileste la inceput un teritoriu (judet) care tine loc de resedinta (castel). Scopul jocului este de a cuceri cat mai multe judete, raspunzand rapid la o multime de intrebari de cultura generala, cu mai multe praguri de dificultate. Atentie! Conquiztador.ro creeaza dependenta.