Home » Știință » Există şanse ca un asteroid să lovească Pământul în 2135, însă NASA are deja un plan

Există şanse ca un asteroid să lovească Pământul în 2135, însă NASA are deja un plan

Există şanse ca un asteroid să lovească Pământul în 2135, însă NASA are deja un plan
Publicat: 31.03.2018
În caz că ai o rezervare la restaurant sau ai cumpărat bilete la teatru pentru 22 septembrie 2135 (sau poate vrei să faci asta pentru urmaşii tăi), indicat ar fi să reprogramezi. Cercetătorii susţin că pe 21 septembrie un asteroid de mărimea Statuii Libertăţii ar putea intra în coliziune cu Pământul. Însă NASA a găsit o soluţie salvatoare.

Gândind în avans, astrofizicienii şi specialiştii în explozibili nucleari au demarat un plan de salvare a Pământului

MESAJE DE FLORII. Cele mai frumoase mesaje, urări, sms-uri şi felicitări de Florii

Conform MercuryNews dacă asteroidul Bennu se va apropia de Pământ, specialiştii vor încerca să îl împingă în afara orbitei Pământului. Instrumentul pe care astrofizicienii doresc să-l utilizeze poartă denumirea de Hypervelocity Asteroid Mitigation Mission for Emergency Response (HAMMER) 

Brend Barbee, inginer NASA, insistă că totul este teoretic. ”Nu putem spune că un asteroid se va prăbuşi pe Pământ,” a declarat el.  Posibilitatea ca Bennu să se prăbuşească pe Pământ este de 1 la 2.700. De asemenea, asteroidul nu este suficient de mare să trimită omenirea într-o perioadă asemănătoare cu cea a dispariţiei dinozaurilor. ”Executăm toate studiile pentru a ne pregăti, iar dacă vom descoperi vreun obiect ameninţător vom fi pregătiţi să rezolvăm situaţia,” a declarat Berbee. 

De asemenea, NASA administrează Planetary Defense Coordination Office, organizaţie ce se ocupă de detectarea asteroizilor periculoşi care se apropie de Pământ. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase