Home » Natură » 63 de pinguini în pericol de dispariție, atacați și uciși de un roi de albine. „Este un caz foarte rar”

63 de pinguini în pericol de dispariție, atacați și uciși de un roi de albine. „Este un caz foarte rar”

Publicat: 21.09.2021
63 de pinguini în pericol de dispariție, atacați și uciși de un roi de albine. „Este un caz foarte rar”
Colonie de pinguini sud-africani pe o plajă din Simonstad, Africa de Sud. Sursa foto: Profimedia

Recent, 63 de pinguini sud-africani, specie în pericol de dispariție, au fost atacați și uciși de un roi de albine Cape (subspecie de albine melifere europene) pe o plajă din Simonstad, Africa de Sud.

Deși activiștii de mediu spun că incidentul bizar și neobișnuit nu va duce specia de pinguini în pragul dispariției, pierderea dramatică a zeci de adulți sănătoși reprezintă o adevărată tragedie.

Păsările moarte au fost găsite inițial în dimineața zilei de 17 septembrie, fiind pline de înțepături de albine. După aceea, cercetătorii au descoperit și albine moarte pe plajă. În absența altor leziuni sau cauze ale morții, oamenii de știință au concluzionat că albinele au atacat colonia și au ucis pinguinii.

Pinguinii erau adulți sănătoși care ar fi putut ajuta la recuperarea speciei

„Acesta este un caz foarte rar. Nu ne așteptăm să se întâmple des”, a declarat David Roberts, medic veterinar la Fundația Sud-Africană pentru Conservarea Păsărilor de Coastă (SANCCOB), potrivit Futurism.

Incidentul reprezintă o pierdere dramatică ce va face eforturile de conservare ale speciei mult mai complicate, a precizat Katta Ludynia, cercetător la SANCCOB. Atacul este o tragedie în special având în vedere faptul că pinguinii erau adulți sănătoși care ar fi putut ajuta la recuperarea populației de păsări în pericol de dispariție.

„Pierderea unui număr atât de mare de păsări este oribilă”

„Motivul pentru care este o tragedie atât de mare este că pinguinul african este o specie extrem de amenințată și avem foarte puține păsări rămase în sălbăticie. O populație sănătoasă ar putea face față unui incident bizar ca acesta. Însă, tocmai pentru că deja sunt atât de puține păsări rămase în sălbăticie, noi pur și simplu încercăm să salvăm fiecare individ. Pierderea unui număr atât de mare de păsări este oribilă”, a adăugat Ludynia.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Salvarea diavolilor tasmanieni a însemnat dispariția a circa 6.000 de pinguini

Un pinguin rar de culoare galbenă observat în Georgia de Sud nu poate fi explicat de cercetători

Imaginile cu un pinguin „confuz” ajutat de altul au cucerit internetul. Ce s-a întâmplat de fapt

Pinguinii gentoo sunt, de fapt, patru specii diferite, nu doar una. Ce ar însemna o reclasificare a regatului pinguinilor

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase