Home » Știință » Cercetătorii dezvăluie secretele usturoiului. Ce virusuri ascunde?

Cercetătorii dezvăluie secretele usturoiului. Ce virusuri ascunde?

Publicat: 19.04.2022

Usturoiul a fost folosit în mod tradițional pentru a alunga spiritele rele, dar puterile sale nu îl împiedică să fie infectat cu mai multe virusuri.

Profesorul John Thomas, de la Universitatea din Queensland, a declarat că usturoiul este unic, deoarece este dificil să se obțină usturoi fără virusuri oriunde în lume.

„Pot exista până la 10 sau 12 virusuri în plantele infectate, iar majoritatea plantelor de usturoi ar avea cel puțin șase virusuri”, a declarat Dr. Thomas.

„Toate soiurile de usturoi comercializate în Australia au virusuri, ceea ce nu pare să afecteze gustul sau nutriția, dar are un impact asupra randamentului culturii”, a adăugat Dr. Thomas, potrivit Phys.org.

„Este dificil să găsim usturoi fără virusuri oriunde în lume”

Înțelegerea acestei suite de virusuri și a impactului lor este problema pe care o investighează Dr. Thomas și colegii săi, Dr. Stephen Harper și profesorul Andrew Geering, Dr. Kathy Crew de la Departamentul de Agricultură și Pescuit și doctoranda Sari Nurulita.

Studiul are ca scop dezvoltarea unor teste fiabile de detectare a virusurilor și investigarea motivelor pentru care atât plantele de usturoi superioare, cât și cele inferioare au același profil viral.

„Usturoiul este o cultură cu înmulțire vegetativă și, odată ce a fost infectat, toți urmașii sunt infectați”, a declarat Dr. Thomas. „De asemenea, este posibil ca această cultură să colecteze mai multe virusuri în câmp, dar să nu piardă nicio plantă.”

El a spus că în lucrările anterioare, cercetătorii au crescut bulbi mai performanți printre culturile de usturoi infectate cu virusuri.

Usturoiul și puterile sale

În plus, au investigat, de asemenea, concentrațiile de virusuri, folosind secvențierea de generație următoare și au cartografiat genomurile complete ale virusurilor.

„Nu am găsit nicio diferență semnificativă în ceea ce privește nivelurile de virusuri și nu am putut determina o diferență clară între cele două linii diferite de semințe de usturoi”, a spus Nurulita.

Dr. Thomas a declarat că echipa a încercat, de asemenea, să genereze, prin cultură de țesuturi, usturoi fără virusuri, dar fără succes.

„Poate depinde de virusul care are întâietate într-un anumit cățel sau de ordinea în care sunt infectați. Există atât de multe posibilități diferite și nu este o chestiune simplă. Dar ne vom uita la nivelurile absolute ale virusului pentru a vedea dacă putem determina dacă tăcerea genelor este responsabilă”, a concluzionat acesta.

Vă recomandăm să mai citiți și:

De ce oamenii consumă usturoiul, dar nu apreciază deloc respiraţia cauzată de acesta?

Ceapa şi usturoiul ar putea proteja corpul de dezvoltarea cancerului

Ce beneficii are usturoiul pentru organism

A fost creată cafeaua din usturoi

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase