Home » Timp Liber » (P) PROIECT „DESCOPERĂ CADRUL NATURAL ŞI ANTROPIC MARAMUREŞEAN”

(P) PROIECT „DESCOPERĂ CADRUL NATURAL ŞI ANTROPIC MARAMUREŞEAN”

10.24.2012

Oraşul Săliştea de Sus derulează proiectul „DESCOPERĂ CADRUL NATURAL ŞI ANTROPIC MARAMUREŞEAN”, în perioada 16.11.2011 – 15.11.2013, proiect cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul Major de Intervenţie 5.3 – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, Operaţiunea „Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor de marketing specifice”.

Sondă de extracţie petrol

Proiectul are ca obiectiv general creşterea vizibilităţii şi a turismului în localitatea Săliştea de Sus, prin promovarea patrimoniului natural şi cultural din această zonă. Promovarea va fi realizată prin acţiuni de marketing specifice, dar şi prin realizarea unui festival al tradiţiilor maramureşene. Primul festival a avut loc în data de 13 mai 2012, urmând ca în anul 2013 să realizam cel de-al doilea festival din cadrul proiectului, în care vom promova tradiţiile maramureşene reprezentate prin muzică, port, meşteşugărit.

Zona Maramureşului are o atât de bogată ofertă turistică, încât singurul lucru care nu este disponibil în limitele acesteia este marea. în rest, regiunea acoperă tot, de la excursii pe munte şi sporturi extreme, la turism cultural şi religios, după preferinţele fiecăruia şi în funcţie de anotimp.
Săliştea de Sus, ca parte a Maramureşului, abundă în atracţii culturale naturale şi artizanale. De la biserici de lemn şi muzee, la pieţele satelor şi la viaţa de zi cu zi a sătenilor, localitatea oferă un cadru ideal pentru petrecerea timpului liber.
Există în această zonă numeroase locuri istorice, muzee şi case memoriale. Faima regiunii se datorează mai ales monumentelor arhitecturale tradiţionale, peste 200, perfect păstrate până în prezent.

În Săliştea de Sus funcţionează şi Biblioteca „Ion Iuga”, care poartă numele poetului originar din oraş şi are un fond de carte de circa 10.020 de volume şi aproximativ 600 de abonaţi. Casa de Cultură din oraş găzduieşte diferite manifestări culturale, serbări populare şi cenacluri de poezie. Aceasta se mândreşte cu un ansamblu de dansuri populare şi tineri interpreţi, format din copiii Şcolii de arte şi meserii „Mihai Eminescu” din oraşul Săliştea de Sus şi din absolvenţi ai acestei şcoli, elevi la diferite licee din judeţele Maramureş şi Cluj.
Totodată, iubitorii de sporturi vor fi încântaţi să afle că şi în această privinţă există o gamă largă de posibilităţi în Maramureş: drumeţiile, vânatul, pescuitul, sporturile de iarnă, alpinismul. Toate acestea oferă motivaţia şi cadrul ideal pentru a vizita zona.
(P) PROIECT „DESCOPERĂ CADRUL NATURAL ŞI ANTROPIC MARAMUREŞEAN”
Indiferent de anotimpul în care le veţi vizita, aceste locuri au magia şi farmecul lor special şi vă veţi găsi astfel în mijlocul unei purităţi şi al unor ţinuturi de vis. Natura este generoasă şi oferă posibilităţi extraordinare pentru pace şi recreare.

Vă aşteptăm în Maramureş, în localitatea Săliştea de Sus!

Foto © UAT Oraşul Săliştea de Sus
Pentru mai multe informaţii despre proiect, vizitaţi www.turismmaramuresean.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.”

(P) PROIECT „DESCOPERĂ CADRUL NATURAL ŞI ANTROPIC MARAMUREŞEAN”

Tags: