Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce s-ar întâmpla dacă forţa gravitaţională ar fi cu 5% mai puternică?

Ce s-ar întâmpla dacă forţa gravitaţională ar fi cu 5% mai puternică?

Ce s-ar întâmpla dacă forţa gravitaţională ar fi cu 5% mai puternică?
Publicat: 28.10.2017
În cazul în care forţa gravitaţională a Pământului ar creşte cu 5% viaţa de pe planetă ar avea de suferit. Orbita, clima şi impactul Soarelui asupra Pămâtului s-ar schimba dramatic.

Orbita Pământului în jurul Soarelui ar avea de suferit. Conform Forbes, orbita reprezintă un echilibru între gravitaţie şi velocitatea planetei. O schimbare bruscă a gravitaţiei ar distruge echilibrul, astfel Pământul s-ar mişca într-o nouă orbită eliptică şi mult mai strânsă. 

Un astfel de efect ar fi suficient pentru declanşarea unor schimbări climatice catastrofale, care ar conduce la foamete şi probabil prăbuşirea economiei globale, dar nu ar distruge întreaga viaţă de pe Terra. Un alt factor important este impactul Soarelui. Steaua se află în acelaşi tip de echilibru cu planeta, presiunea plasmei fierbinţi ar putea distruge steaua din interior. Hidrogenul gazos de pe suprafaţa Soarelui s-ar propaga către nucleu şi ar fuziona cu heliul în urma căruia s-ar produce o explozie ce ar elibera o cantitate vastă de energie. 

Însă cele mai puternice efecte s-ar resimţi în interiorul suprafeţei Pământului. Din cauza schimbării, toată masa de rocă din interior ar fi cu 5% mai grea decât în prezent. Astfel, nucleul s-ar prăbuşi, fapt ce ar duce la dezintegrarea întregii planete. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase